ABDOMINOPLASTIE TOTALA

Abdominoplastie – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală estetică pentru a îmbunătăți forma și aspectul abdomenului.

În timpul unei intervenții de abdominoplastie, excesul de piele și grăsimea sunt îndepărtate de pe abdomen. Țesutul conjunctiv din abdomen (fascia) este de obicei strâns și suturat. Pielea rămasă este apoi repoziționată pentru a crea un aspect mai tonifiat.

Cum are loc procedura de abdominoplastie?

Procedura de abdominoplastie poate dura între două și cinci ore, iar acest lucru depinde în mare măsură de tehnica folosită. De regulă, intervenția decurge urmând acești pași:

Incizie: Chirurgul va face una sau două incizii, în funcție de tipul de abdominoplastie. La o abdominoplastie completă, incizia este de la osul șoldului pe o parte la osul șoldului de cealaltă parte a corpului, aproape de zona pubiană; cealaltă incizie este în jurul buricului.

Îndepărtarea excesului de piele: După ce sunt făcute inciziile, pielea va fi separată de mușchii abdominali. Excesul de piele (și grăsime dacă este necesară liposucția) va fi îndepărtat din zona abdominală. Dacă mușchii burticii sunt separați, aceștia pot fi strânși împreună și cusuți la locul lor.

Reconstrucție: pielea rămasă este apoi întinsă peste zona abdominală, creând un aspect mai strâns și tonifiat. Dacă chirurgul dumneavoastră a inclus buricul în incizii, acesta va fi reconstruit într-o poziție care pare naturală.

Închiderea inciziilor: Odată ce chirurgul este mulțumit de rezultate, va închide incizia folosind suturi, adeziv chirurgical și închideri adezive pentru plăgi. 

Un dren chirurgical poate fi introdus sub piele pentru a colecta excesul de lichid. Acesta va rămâne pe loc câteva săptămâni înainte de a fi îndepărtat. 

Pe zonă se aplică un pansament steril.

Beneficiile abdominoplastiei, recomandări și reacții adverse

Abdominoplastia nu este o intervenție chirurgicală pentru slăbit. Dacă scăderea în greutate este scopul tău, este posibil să ai nevoie și de liposucție sau alte tipuri de intervenții chirurgicale pentru a obține rezultatul dorit. Rezultatele pe termen lung nu sunt garantate, dar evitarea creșterii în greutate după operație poate ajuta la menținerea rezultatelor.

Abdominoplastia este o procedură care îmbunătățește aspectul general al pielii de pe abdomen. Aduce beneficii estetice, însă există și câteva contraindicații pe care trebuie să le ai în vedere. Discută cu medicul tău despre orice îngrijorare pe care o poți avea.

Beneficiile abdominoplastiei

Pe lângă beneficiile estetice pe care le are abdominoplastia asupra imaginii generale a corpului, procedura poate aduce și beneficii asupra stării tale generale de sănătate. 

Abdominoplastia poate:

 • Îmbunătăți aspectul pielii și tonifia zona abdomenului

 • Reduce stresul asupra vezicii urinare și remedia incontinența urinară

 • Reduce durerile de spate cauzate de excesul de greutate și/sau slăbirea mușchilor abdominali;

 • Contribui la îmbunătățirea poziției generale a corpului, datorită refacerii mușchilor din zona abdomenului.

Când și cui i se recomandă procedura de abdominoplastie

Abdominoplastia este o procedură dedicată atât bărbaților, cât și femeilor. Cu toate acestea, nu este o procedură potrivită pentru oricine. 

Medicul tău te poate avertiza împotriva unei abdominoplastii dacă:

 • Planifici să pierzi semnificativ în greutate

 • Îți dorești să rămâi însărcinată în viitorul apropiat

 • Ai o afecțiune cronică severă, cum ar fi boli de inimă sau diabet

 • Ai un indice de masă corporală mai mare de 30

 • Fumezi

 • Au avut o intervenție chirurgicală abdominală anterioară care a cauzat țesut cicatricial semnificativ

Discută cu medicul tău despre toate detaliile care ar putea influența reușita acestei intervenții.

Care sunt riscurile procedurii de abdominoplastie?

Abdominoplastia prezintă diverse riscuri, inclusiv:

Acumulare de lichid sub piele (serom). Tuburile de drenaj lăsate pe loc după operație pot ajuta la reducerea riscului de exces de lichid. De asemenea, medicul poate elimina lichidul după operație folosind un ac și o seringă.

Vindecare precară a rănilor. Uneori, zonele de-a lungul liniei de incizie se vindecă prost sau încep să se separe. 

Cicatrici neașteptate. Cicatricea de incizie de la o abdominoplastie este permanentă, dar este de obicei plasată de-a lungul liniei bikinilor și este ușor de ascuns. Lungimea și vizibilitatea cicatricii variază de la persoană la persoană.

Leziune de țesut. În timpul unei abdominoplastii, țesutul gras din adâncul pielii din zona abdominală poate fi deteriorat sau poate muri. Fumatul crește riscul de deteriorare a țesuturilor. În funcție de dimensiunea zonei, țesutul se poate vindeca de la sine sau poate necesita o procedură de retușare chirurgicală.

Modificări de senzație ale pielii. În timpul unei abdominoplastii, repoziționarea țesuturilor abdominale poate afecta nervii din zona abdominală și, mai rar, din partea superioară a coapselor. Probabil vei simți o senzație redusă sau amorțeală. De obicei, aceasta scade în lunile după procedură.

Ca orice alt tip de intervenție chirurgicală majoră, abdominoplastia prezintă un risc de sângerare, infecție și o reacție adversă la anestezie.

Este foarte important să respecți întocmai indicațiile medicului înainte și după procedură și să revii periodic la control până când rezultatele sunt sub control.

Contraindicații specifice procedurii de abdominoplastie

Cel mai important lucru în cazul unei abdominoplastii este stabilizarea greutății pacientului. Apoi, trebuie să respecți întocmai recomandările medicului și contraindicațiile specifice pentru procedură, înainte ca aceasta să aibă loc, dar și după intervenția propriu-zisă.

Contraindicații înainte de procedură

Înainte de abdominoplastie, va trebui să:

Renunți la fumat. Fumatul scade fluxul de sânge în piele și poate încetini procesul de vindecare. În plus, fumatul crește riscul de deteriorare a țesuturilor. Dacă fumezi, medicul îți va recomanda să renunți la fumat cel puțin înainte de operație și în timpul recuperării.

Eviți anumite medicamente. Va trebui să eviți aspirina, medicamentele antiinflamatoare și suplimentele pe bază de plante, care pot crește sângerarea.

Menții o greutate stabilă. În mod ideal, trebuie să-ți menții o greutate stabilă timp de cel puțin 12 luni înainte de a face o abdominoplastie. Dacă suferi de supraponderalitate severă, medicul îți va recomanda să slăbești înainte de procedură. Pierderea semnificativă în greutate după procedură poate diminua rezultatele.

Contraindicații după procedură

Recuperarea după orice tip de abdominoplastie poate dura între două săptămâni și două luni

După abdominoplastie trebuie să eviți activitățile intense timp de cel puțin șase săptămâni

Ai grijă să te hidratezi și să păstrezi o alimentație sănătoasă și bogată în nutrienți. Pentru o recuperare ușoară, va trebui să te odihnești mult, dar să te asiguri că faci și mișcare, pentru a evita cheagurile de sânge. 

ATENȚIE! Nu trebuie să faci exerciții fizice intense. Încearcă, totuși, să te ridici și să mergi prin casă la fiecare două-trei ore. 

Va trebui să programezi vizite regulate pentru ca medicul să se asigure că nu apar complicații. Discută cu medicul despre cât de des trebuie să mergi la control.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de abdominoplastie variază în funcție de tipul de operație folosit, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

DETALII COSTURI:

 • Abdominoplastie Mini – 2,890€
 • Abdominoplastie Totala – 3,790€
 • Abdominoplastie + Lipoaspiratie – 4,190€

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.