AUGMENTARE BUZE CU ACID HIALURONIC

Ce înseamnă augmentarea buzelor?

Augmentarea buzelor este un tratament cosmetic nechirurgical care ajută pacienții să obțină buze mai pline și voluminoase. Aceste tratamente injectabile umplu ridurile de pe suprafața buzelor și redau volumul buzelor care și-au pierdut forma și structura ca parte a procesului de îmbătrânire. 

Procedurile de augmentare a buzelor sunt realizate prin injectarea acidului hialuronic, o proteină naturală a zahărului care hidratează pielea prin reținerea apei și oferă suport țesuturilor pielii. 

Acidul hialuronic aduce îmbunătățiri vizibile și imediate buzelor, netezește ridurile și îmbunătățește aspectul dezumflat sau lăsat al pielii din zona buzelor.

Cum funcționează procedura și cât durează?

Intervenția este una minim invazivă și constă în micro injecții în stratul superior al pielii. Tehnicile variază în funcție de structura feței și forma buzelor pacientului, așa că medicii vor stabili ce tehnici urmează să folosească odată ce pacientul se prezintă la consultații. 

Augmentarea buzelor începe cu o anestezie locală sub formă de cremă, care ajută la reducerea durerii și disconfortului. 

După ce buzele sunt amorțite, va începe procesul concret de injectare a acidului hialuronic, care durează doar câteva minute. Pentru augmentarea buzelor, sunt folosite ace speciale, de o dimensiune extrem de fină, care asigură confort și reduc riscul de apariție a vânătăilor post procedură. 

După injectare, buzele vor fi ușor inflamate, așa că se aplică un tratament calmant sub formă de gel sau cremă.

Cât de tare doare procedura?

Deoarece augmentarea buzelor este o procedură nechirurgicală, aceasta nu necesită intervenții chirurgicale invazive, tăieturi sau cusături pe buze. 

Unii pacienți pot simți o ușoară senzație de disconfort atunci când au acest tratament injectabil, dar de obicei este foarte ușoară. 

Majoritatea pacienților vor simți doar o mică înțepătură pe măsură ce injecția este aplicată sau o senzație de furnicături. 

După tratament, buzele vor fi inflamate pentru câteva zile, însă disconfortul este temporar și dispare de la sine, fără a fi nevoie de calmante sau medicamentație. 

Cât timp se menține efectul acidului hialuronic?

Majoritatea tratamentelor de augmentare a buzelor au efecte vizibile pentru o perioadă între 6-8 luni. Recomandăm tratamente suplimentare de rapel la fiecare 6-10 luni pentru pacienții care doresc să mențină volumul și structura buzelor pe tot parcursul anului. 

Pentru pacienții care își doresc rezultate subtile, recomandăm revenirea anuală la clinică pentru intervenția de augmentare a buzelor. 

Cu toate acestea, fiecare pacient este diferit, așa că adaptăm fiecare intervenție în funcție de nevoile vizuale și fizice ale pacientului.

Pot să-mi pun acid în buze dacă nu am încă 18 ani?

În prezent, nu există restricții de vârstă pentru augmentarea buzelor. Cu toate acestea, este necesar să avem consimțământul părinților înainte de a efectua tratamente pentru pacienți cu vârste sub 18 ani. 

Este important de reținut că organismul uman încă se dezvoltă până la vârsta 20+ ani; prin urmare, mulți practicieni vor sfătui pacienții mai tineri să treacă printr-un consult amănunțit pentru a evalua dacă tratamentul este cu adevărat necesar.

Pot să-mi pun acid în buze dacă sunt însărcinată / alăptez?

La fel ca în cazul multor tratamente cosmetice medicale, nu este recomandat ca pacienții să efectueze tratamente de augmentare a buzelor în timpul sarcinii. 

Fillerele dermice nu au fost testate sau verificate în ceea ce privește siguranța și eficacitatea la pacientele însărcinate, așa că nu există dovezi concrete care să susțină siguranța substanțelor injectate pentru acest grup de paciente.

Și în cazul alăptării, cercetările nu au răspunsuri sigure asupra efectelor acidului hialuronic în formă injectabilă, așa că este de preferat să evitați augmentarea buzelor în timpul alăptării.

Rezultatele vorbesc de la sine

Acidul hialuronic este uimitor, deoarece rezultatele vorbesc de la sine. Se poate vedea o volumizare imediată, chiar după câteva minute de la intervenție. 

marire buze cu acid hialuronic la clinica afrodite

marire buze cu acid hialuronic la clinica afrodite

De asemenea, augmentarea buzelor poate fi o soluție și în cazul în care buzele sunt inegale, au o formă nepotrivită structurii feței pacientului sau, pur și simplu, îți dorești să le modifici forma. 

marire buze cu acid hialuronic la clinica afrodite

Contraindicațiile intervenției de augmentare a buzelor

Deși augmentarea buzelor cu acid hialuronic este o procedură minim invazivă, există totuși câteva lucruri pe care îți dorești să le eviți, pentru a asigura rezultate cât mai bune, pentru o perioadă cât mai lungă de timp. 

Contraindicații înainte de procedură

Înainte de intervenție, trebuie să te asiguri că nu suferi de alergii la substanțele folosite pentru augmentarea buzelor. 

Se recomandă întreruperea tratamentelor cu medicamente anticoagulante, antiinflamatoare, vitamina C și E cu o săptămână înainte de procedură (cu permisiunea medicului). 

Dacă ai predispoziție la afecțiuni bucale, precum herpesul, este necesar să iei tratament preventiv cu câteva zile înainte de procedură, pentru a evita riscul de declanșare. 

Contraindicații în timpul procedurii

Pe durata tratamentului, este indicat să păstrezi o poziție cât mai relaxată și stabilă, fără mișcări bruște și sau încordarea feței. Astfel, putem asigura un rezultat simetric și în armonie cu structura feței.

Evită atingerea buzelor în timpul și imediat după procedură. 

Contraindicații după procedură

După augmentarea buzelor cu acid hialuronic, evită expunerea la frig și temperaturi extrem de mari (evită solarul, sauna și expunerea la soare și frig). 

Amână programările la dentist pentru cel puțin o săptămână după intervenție pentru a nu pune presiune pe zona injectată. 

Este recomandată evitarea efortului fizic intens pentru cel puțin o săptămână.  

Pot să fumez după augmentare buze?

Fumatul după augmentarea buzelor nu va afecta rezultatul intervenției. Cu toate acestea, fumatul usucă pielea și este corelat cu îmbătrânirea prematură a pielii, așa că recomandăm evitarea fumatului imediat după procedură.

Pot să-mi masez buzele după intervenție?

Evită masajul intens al buzelor imediat după intervenție. Masajul intens poate disloca acidul hialuronic din zonele injectate și astfel se creează un aspect inegal al buzelor sau edem.

Pot să aplic produse de machiaj pe buze după intervenție?

Nu există niciun motiv medical care să interzică aplicarea machiajului pe buze, inclusiv luciul de buze sau rujul. Cu toate acestea, tratamentul poate face ca buzele să se simtă ușor fragede, așa că este recomandat să lăsați să treacă cel puțin o zi înainte de a aplica machiajul pe zona injectată.

Pot să consum alcool după augmentare buze?

Evită consumul de alcool pentru cel puțin 24h după procedură, pentru a diminua șansele de învinețire a buzelor.

Cum pot să reduc inflamația buzelor după tratament?

În unele cazuri, pacienții pot prezenta umflături în zona buzelor după efectuarea tratamentului.

Acesta este un efect secundar complet normal și tinde să se manifeste după două zile de tratament, înainte de a se reduce și a reveni la normal după două săptămâni. 

Dacă apare umflarea buzelor, atunci pacienții pot aplica gheață pe buze folosind un pachet de gheață sau un cub de gheață acoperit cu o cârpă (astfel încât să nu se lipească de buză și să nu provoace durere). ATENȚIE! Nu aplica gheața direct pe piele!

Acest lucru va ajuta la ameliorarea oricărei umflături, mâncărimi, vânătăi sau dureri care pot apărea ca urmare a tratamentului.

Costurile intervenției de augmentare buze

Prețul pentru intervenția de augmentare a buzelor variază în funcție de tipul de acid folosit, de cantitatea de acid și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale de injectare. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.