AUGMENTARE MAMARA CU GRASIME PROPRIE

Exista trei categorii generale de operatii estetice efectuate pe sani: marirea sanilor, reducerea sanilor si reconstructia sanilor.

Marirea sanilor este efectuata pentru a imbunatati aspectul, dimensiunea si conturul sanilor unei femei. Poti lua in considerare marirea sanilor din multe motive diferite. Poate simti ca sanii tai sunt prea mici. Poate iti doresti marirea dupa ce sanii ti se schimba dupa sarcina. Sau poate iti doresti sa corectezi o asimetrie in dimensiunea sanilor.

Marirea sanilor se realizeaza cu implanturi care pot fi plasate sub un muschi toracic sau peste un muschi toracic. Incizia poate fi aplicata asupra axilei, areolei (zona din jurul mamelonului) sau pliului inferior al sanului. In general, toate maririle de sani sunt proceduri minim invazive.

Operatia de micsorare a sanilor este adesea folosita la femeile cu sanii mari si grei, care sufera de disconfort semnificativ, inclusiv dureri de gat, dureri de spate si amorteala sau slabiciune din cauza greutatii sanilor. In timpul acestei proceduri, excesul de piele, grasime si tesut mamar sunt indepartate.

Dupa operatie, reducerea sanilor poate provoca o modificare a senzatiei sanilor, precum si incapacitatea de a alapta.

Dupa reducerea sanilor, majoritatea femeilor raporteaza ameliorarea simptomelor cauzate de sanii supradimensionati.

Operatia de reconstructie a sanilor este adesea efectuata la femeile care sufera o mastectomie, ca si tratament pentru cancerul de san.

Procedura recreeaza un san cu aspectul, conturul si volumul dorit. De asemenea, mamelonul si areola sunt recreate. Senzatia normala a sanilor si functia normala a sanilor, ca si in cazul alaptarii, nu revin de obicei atunci cand nervii senzoriali sau glandele si canalele de lapte au fost indepartate sau ranite semnificativ.

Reconstructia sanilor poate fi facuta in orice moment dupa ce ai avut parte de o mastectomie. Procedura nu are efect cunoscut asupra reaparitiei cancerului si nu pare sa afecteze supravegherea cancerului.

La unele femei, pielea nu este suficient de puternica sau rezistenta pentru a sustine greutatea sanilor, determinand sanii sa se lase. Cu aceasta afectiune, numita ptoza, exista prea multa piele in comparatie cu tesutul mamar. Pentru a da sanului un lifting, excesul de piele trebuie indepartat.