blefaroplastie afrodite

BLEFAROPLASTIE TOTALA

Blefaroplastie – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Blefaroplastia este un tip de intervenție chirurgicală care îndepărtează excesul de piele de pe pleoape. Odată cu vârsta, pleoapele se întind, iar mușchii care le susțin se slăbesc. Ca urmare, excesul de piele și grăsime se pot aduna deasupra și sub pleoape, provocând o privire lăsată, pleoapele superioare căzute și pungi sub ochi.

Pe lângă îmbătrânire, cazurile severe de piele lăsată  din jurul ochilor pot reduce vederea laterală (viziunea periferică), în special părțile superioare și exterioare ale câmpului vizual. 

Blefaroplastia poate reduce sau elimina aceste probleme de vedere. De asemenea, intervenția chirurgicală poate face zona ochilor să pară mai tânără, iar privirea mai atentă.

Cum are loc procedura de blefaroplastie?

Blefaroplastia se efectuează fie sub anestezie locală cu sedare, fie anestezie generală, în funcție de situația și nevoile unice ale fiecărui pacient. Unii pacienți optează pentru o singură procedură, iar alții fac atât intervenția chirurgicală la pleoapa superioară, cât și la cea inferioară în același timp.

Pentru pleoapele superioare, chirurgul taie de-a lungul pliului pleoapei. Chirurgul îndepărtează excesul de piele, mușchi și eventual grăsime. Apoi se va închide tăietura.

Pe pleoapa inferioară, chirurgul face o tăietură chiar sub gene în pliul natural al ochiului sau în interiorul pleoapei inferioare. Chirurgul îndepărtează sau redistribuie excesul de grăsime, mușchi și piele lăsată. Apoi se va închide tăietura.

Dacă pleoapa superioară coboară aproape de pupilă, chirurgul poate face blefaroplastie combinată cu o procedură numită ptoză. Ptoza este concepută pentru a ridica pleoapa, precum și pentru a îndepărta excesul de piele a pleoapelor.

Beneficiile blefaroplastiei, recomandări și reacții adverse

Blefaroplastia are atât efecte cosmetice, cât și medicale, putând ajuta la îmbunătățirea vederii periferice, acolo unde aceasta a fost obstrucționată de pleoapele căzute. 

Beneficiile blefaroplastiei 

Beneficiile blefaroplastiei încep de la efectele sale cosmetice. Pur și simplu, este o modalitate excelentă de a-ți împrospăta întreaga față. 

Blefaroplastia pleoapei superioare poate ajuta să obții un aspect iluminat al feței și zonei ochilor, să pari mai energic și mai tânăr. 

Operația la pleoapa inferioară poate ajuta la netezirea zonei de sub ochi și, de asemenea, te poate face să arăți mai puțin obosit. Blefaroplastia pleoapei inferioare reduce aspectul de pungi sub ochi, făcându-ți fața să arate mai puțin umflată. 

Blefaroplastia poate aborda și probleme care pot fi pur și simplu genetice, cum ar fi pleoapele lăsate sau ptoza congenitală (căderea pleoapei superioare), așa că procedura poate fi efectuată chiar dacă pielea ta încă și-a păstrat aspectul tânăr. 

Când și cui i se recomandă procedura de blefaroplastie

În general, cei mai buni candidați pentru blefaroplastie sunt bărbații și femeile sănătoși din punct de vedere fizic. Așa este, și bărbații sunt candidați la blefaroplastie – de fapt, operația pleoapelor este una dintre primele cinci proceduri cosmetice pe care le urmează bărbații.

Cu toate acestea, blefaroplastia nu poate repara probleme precum ridurile din zona ochilor sau sprâncenele lăsate. Pentru astfel de probleme, poți apela la injecții cu acid hialuronic sau toxină botulinică

Care sunt riscurile procedurii de blefaroplastie?

Toate intervențiile chirurgicale prezintă riscuri, inclusiv reacția la anestezie sau cheaguri de sânge. Pe lângă acestea, riscurile rare ale operației de blefaroplastie includ:

 • Infecție și sângerare

 • Ochi uscați, iritați

 • Dificultate în închiderea ochilor sau alte probleme cu pleoapele

 • Cicatrici vizibile

 • Leziuni ale mușchilor oculari

 • Decolorarea pielii

În cele mai multe cazuri, blefaroplastia este un succes, efectele postoperatorii fiind temporare, iar recuperarea rapidă.

Contraindicații specifice procedurii de blefaroplastie

După operație, este posibil să experimentezi temporar:

 • Vedere încețoșată de la unguentul lubrifiant aplicat pe ochi

 • Ochi înlăcrimați

 • Sensibilitate la lumină

 • Vedere dublă

 • Pleoape umflate, amorțite

 • Umflare și vânătăi similare cu ochii negri

 • Durere sau disconfort

Pentru a te asigura că tratezi corespunzător rana și efectele secundare ale operației și pentru o vindecare cât mai rapidă și mai eficientă, asigură-te că urmezi cu atenție pașii indicați de medic și că respecți contraindicațiile acestuia.

Contraindicații înainte de procedură

Înainte de blefaroplastie:

Evită aspirina, ibuprofenul și alte medicamente sau suplimente din plante care pot crește sângerarea. Întreabă medicul cu cât timp înainte de intervenție chirurgicală trebuie să întrerupi tratamentele.

Renunță la fumat cu câteva săptămâni înainte de operație. Fumatul poate reduce capacitatea de vindecare după o intervenție chirurgicală.

Aranjează ca cineva să te conducă la și de la o operație dacă ai o intervenție chirurgicală în ambulatoriu. Plănuiește ca cineva să stea cu tine pentru prima noapte după ce te-ai întors acasă de la operație.

Contraindicații după procedură

După operație, vei petrece timp într-o cameră de recuperare, unde membrii personalului te monitorizează pentru complicații. De regulă, vei pleca acasă în aceeași zi, deci nu este nevoie de internare.

Ai grijă să:

 • Folosești pachete de gheață pe ochi timp de 10 minute în fiecare oră în noaptea de după operație. A doua zi, folosește pachete de gheață pe ochi de 4 până la 5 ori pe parcursul zilei.

 • Utilizezi picături pentru ochi sau unguente prescrise.

 • Dormi cu capul ridicat mai sus decât pieptul pentru câteva zile.

 • Aplici comprese reci pentru a reduce umflarea.

 • Porți ochelari de soare de culoare închisă pentru a proteja pielea pleoapelor de soare și vânt.

 • Dacă este necesar, poți lua medicamente pentru durere.

Ai grijă să eviți:

 • Efortul pentru cel puțin o săptămână – nu ridica obiecte grele, nu înota, nu alerga, nu face exerciții fizice intense.

 • Evită fumatul.

 • Evită frecarea sau masajul în zona ochilor.

 • NU purta lentile de contact timp de aproximativ două săptămâni după operație

Conform instrucțiunilor, întoarceți-vă la cabinetul furnizorului de îngrijire pentru a vă îndepărta cusăturile, dacă este necesar.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de blefaroplastie variază în funcție de tipul de procedură necesar, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

DETALII COSTURI:

 • Blefaroplastie superioara – cu anestezie locala – 890€

 • Blefaroplastie inferioara – cu anestezie locala – 990€

 • Blefaroplastie superioara + inferioara – cu anestezie locala – 1,700€

 • Cantopexie – 790€

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.