CAVITATIE

Cavitație cu multifrecvențe ultrasonice – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Cavitația cu multifrecvențe ultrasonice sau cavitația cu ultrasunete este o procedură cosmetică care este folosită pentru a sparge depozitele de grăsime din corp. Tratamentul funcționează ca o alternativă eficientă și mai puțin invazivă la procedura de liposucție.

 

Tratamentul folosește unde radio cu ultrasunete pentru a sparge celulele adipoase, care sunt apoi absorbite în organism de sistemul limfatic.

 

Cavitația cu ultrasunete este diferită de alte tratamente similare, cum ar fi liposucția cu ultrasunete, deoarece nu necesită incizii, ceea ce presupune o recuperare mai ușoară. 

Cum are loc procedura de cavitație cu ultrasunete?

Cavitația cu ultrasunete se bazează pe tehnologia cu ultrasunete pentru a sparge celulele adipoase.

 

Undele cu ultrasunete sunt trimise adânc în straturile pielii, provocând o vibrație perturbatoare. Celulele adipoase apoi se despart unele de altele și sunt dislocate din straturile dermice.

 

După câteva zile, celulele adipoase sunt absorbite de sistemul limfatic și drenate ca deșeuri din organism.

 

Procedura pentru cavitația cu ultrasunete este destul de simplă.

 

Medicul va steriliza zona de tratament, iar apoi va trece încet peste zona țintă de tratament folosind un dispozitiv cu ultrasunete portabil.

 

Este posibil să simți o senzație de căldură în timpul procedurii și să auzi un bâzâit de la aparatul cu ultrasunete. Astfel de lucruri sunt perfect normale și nu ar trebui să producă prea mult disconfort. Tratamentele durează de obicei între 40 de minute și o oră.

Beneficiile cavitației ultrasonice, recomandări și reacții adverse

Cavitația cu ultrasunete variază ca eficacitate și sunt necesare mai multe studii clinice pentru a înțelege cât de bine funcționează. Cu toate acestea, este o alternativă mai puțin invazivă pentru persoanele care își doresc să scape de grăsime, iar rezultatele sunt promițătoare. 

 

Beneficiile cavitației cu ultrasunete

Cavitația cu ultrasunete reduce depozitele de grăsime din organism, diminuează aspectul celulitei și al grăsimii localizate. Procedura poate îmbunătăți forma și conturul corpului și reduce circumferința.

 

Printre cele mai importante beneficii observate în urma procedurii de cavitație se numără:

 

 • Timpul de recuperare rapid

 • Rezultatele durează mult timp cu un stil de viață sănătos

 • Efecte secundare minime sau nonexistente

 • Nu lasă cicatrici

 • Nu este nevoie de anestezie

 • Rezultatele apar treptat, îmbunătățindu-se pe măsura vindecării

 

‌Este vital să menții o dietă echilibrată cu conținut scăzut de calorii și să faci exerciții fizice după finalizarea procedurii de cavitație cu ultrasunete. Acest lucru te va ajuta să controlezi greutatea corporală și să menții pentru cât mai mult timp rezultatele tratamentului.

 

Când și cui i se recomandă procedura de cavitație cu ultrasunete

Candidatul ideal pentru cavitația ultrasonică are o stare generală de sănătate bună, nu fumează și are așteptări realiste cu privire la rezultatele posibile ale procedurii. 

 

Cavitația cu ultrasunete este menită să vizeze zone mici de grăsime și să te ajute să-ți conturezi corpul. Nu este un tratament pentru persoanele care încearcă să slăbească în mod considerabil.

 

Care sunt riscurile procedurii de cavitație cu ultrasunete?

Cavitația cu ultrasunete este considerată un tratament cu risc scăzut pentru majoritatea pacienților. Reacțiile adverse frecvente includ:

 

 • roşeaţă

 • vânătăi

 • durere de cap

 

În unele cazuri, pielea nu va absorbi uniform grăsimea după ce aceasta se descompune. După tratamentul cu cavitație cu ultrasunete pot apărea umflături și piele cu textură neuniformă. Aceste nereguli ale pielii pot fi rezolvate prin tratamente ulterioare.

Contraindicații specifice procedurii de cavitație cu ultrasunete

Cavitația cu ultrasunete este promovată ca fiind extrem de convenabilă, deoarece recuperarea este minimă și efectele secundare sunt rare. Cu toate acestea, asigură-te că ești bine informat înainte de a începe procedura și că discuți cu medicul tău despre contraindicații și riscuri.

 

Contraindicații înainte de procedură

Pentru a te pregăti de ședința de tratament, medicul tău îți va oferi instrucțiuni detaliate, pe care ar trebui să le urmezi cu atenție.

 

Asigură-te că discuți cu medicul tău despre următoarele înainte de programare:

 

 • orice afecțiuni medicale pe care le ai

 • orice suplimente din plante pe care le iei

 • orice medicament prescris

 

Cu cel puțin 48 de ore înainte de programare, evită consumul de alcool. 

 

De asemenea, evită medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul, cu cel puțin 2 săptămâni înainte de procedură.

 

Bea multă apă înainte și după tratament, astfel încât organismul să poată elimina rapid depozitele de grăsime.

 

Contraindicații după procedură

După cavitația cu ultrasunete durerea și vânătăile sunt de obicei minime. Va trebui să te menții hidratat cât mai mult posibil după procedură pentru a-ți ajuta corpul să elimine celulele grase prin sistemul limfatic.

 

Nu te aștepta să vezi rezultatele imediat. Imediat după programare, corpul tău s-ar putea simți umflat. Este nevoie de timp pentru ca organismul tău să descompună și să dizolve celulele adipoase care au fost dislocate.

 

De asemenea, este posibil să ai nevoie de tratamente repetate pentru a vedea rezultate vizibile. Majoritatea pacienților observă rezultatul final în decurs de 6 până la 12 săptămâni. În medie, tratamentul necesită 1 până la 3 vizite pentru rezultate vizibile.

 

Rezultatele acestui tratament sunt permanente, atât timp cât menții o dietă sănătoasă și faci exerciții fizice. Dacă ai un stil de viață sedentar, depozitele de grăsime se pot întoarce în zonele care au fost tratate.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de cavitație cu multifrecvențe ultrasonice variază în funcție de zona tratată și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.