CORECTIE RIDURI CU TOXINA BOTULINICA

Toxina botulinică – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Primele semne de îmbătrânire sunt adesea ridurile din jurul ochilor, frunții, obrajilor și buzelor. Ridurile sunt o caracteristică normală a feței umane. Dar mulți oameni simt că ridurile îi fac să pară obosiți sau mai în vârstă.

Pentru a reduce aspectul ridurilor, unii oameni aleg să facă injecții cu toxină botulinică. 

Toxina botulinică este o proteină neurotoxică puternică derivată din bacteria Clostridium botulinum. Aceasta își exercită efectul prin inhibarea activității musculare, oferind un aspect mai fin al pielii, tonifiat și fără riduri. Injecțiile relaxează mușchii feței, iar anumite riduri devin mai puțin vizibile pentru o perioadă de timp.

Cum are loc procedura de injectare riduri cu toxină botulinică?

Procedura de injectare a ridurilor cu toxină botulinică începe prin determinarea zonei care va fi tratată. Se aplică o cremă anestezică pe zonă pentru a o amorți. Apoi medicul va începe injectarea toxinei botulinice în mușchii faciali specifici. 

De regulă, întreaga procedură durează doar câteva minute. Numărul de injecții necesare depinde de mulți factori, inclusiv de amploarea zonei tratate.

În prima săptămână de la tratament, ar trebui vei observa că mușchii încep să se relaxeze și că apar mai puține linii fine și riduri faciale. Efectul dispare în aproximativ 3-6 luni.

Beneficiile toxinei botulinice, recomandări și reacții adverse 

Desigur, beneficiile directe și ușor de observat ale toxinei botulinice sunt reducerea ridurilor și îmbunătățirea aspectului pielii. 

Beneficiile toxinei botulinice

Pe lângă beneficiile directe ale toxinei botulinice asupra aspectului pielii, prin relaxarea temporară a mușchilor faciali care provoacă riduri pe frunte și în jurul ochilor, injecțiile cu toxină botulinică sunt folosite și pentru a trata anumite afecțiuni: 

 • Ochi leneș. Cea mai frecventă cauză a ochiului leneș este un dezechilibru în mușchii responsabili de poziționarea ochiului.

 • Contracții musculare. Unele afecțiuni neurologice pot afecta grav mușchii. În unele cazuri, acești mușchi contractați pot fi relaxați cu injecții cu toxină botulinică.

 • Hiperhidroza. Transpirația excesivă poate fi tratată cu ajutorul injecțiilor cu toxină botulinică.

 • Tremurături ale ochilor. Injecțiile cu toxină botulinică pot ajuta la ameliorarea contractării incontrolabile a mușchilor din jurul ochiului.

Toxina botulinică are efecte vizibile asupra acestor afecțiuni și îți poate reda încrederea în sine eliminând ridurile și aspectul îmbătrânit al pielii.

Când și cui i se recomandă procedura de injectare riduri cu toxină botulinică?

Pentru a putea face injecții cu toxină botulinică, trebuie să ai cel puțin 18 ani și să fii complet sănătos.

Trebuie să eviți injecțiile cu toxină botulinică dacă suferi de una sau mai multe dintre următoarele afecțiuni:

 • Suferi de o boală neuromusculară (cum ar fi scleroza multiplă sau miastenia gravis);

 • Ești însărcinată sau alăptezi;

 • Ai o slăbiciune la anumiți mușchi ai feței;

 • Suferi de ptoză (pleoapele căzute), cicatrici faciale profunde sau trăsături faciale neuniforme;

 • Ai probleme cu pielea în apropierea zonei de injectare (cum ar fi acneea sau răni deschise).

Înainte de injecțiile cu toxină botulinică, trebuie să te asiguri că medicul tău îți cunoaște istoricul medical și a fost informat cu privire la medicamentele, suplimentele și vitaminele pe care le iei, pentru a începe procedura în siguranță.

Care sunt riscurile procedurii de injectare cu toxină botulinică?

Injecțiile cu toxină botulinică sunt relativ sigure atunci când sunt efectuate de un medic cu experiență. Posibilele efecte secundare și complicații includ:

 • Durere, umflare sau vânătăi la locul injectării;

 • Dureri de cap sau simptome asemănătoare gripei;

 • Pleoapă căzută sau sprâncene ridicate;

 • Zâmbet strâmb sau salivare excesivă;

 • Uscarea ochilor sau lăcrimare excesivă.

Medicii recomandă, în general, să nu apelezi la injecții cu toxină botulinică atunci când ești însărcinată sau alăptezi. Evită injecțiile cu toxină botulinică dacă ai alergii la substanțele injectate.

Contraindicații specifice toxinei botulinice

Deși procedura de injectare a toxinei botulinice este una relativ simplă și directă, există totuși unele lucruri pe care e bine să le știi înainte, în timpul și după procedură.

Contraindicații înainte de procedură

Comunică medicului dacă ai avut orice tip de injecție cu toxină botulinică în ultimele patru luni, înainte de intervenție. De asemenea, spune-i medicului dacă iei relaxante musculare, somnifere sau medicamente pentru alergii. 

Dacă iei tratament medicamentos care diluează sângele, este necesar să încetezi acel tratament cu câteva zile înainte de injectare pentru a reduce riscul de sângerare sau vânătăi.

Contraindicații după procedură

După injectarea cu toxină botulinică, evită să atingi sau să masezi zonele tratate timp de cel puțin 24 de ore. Acest lucru poate ajuta la prevenirea răspândirii toxinei într-o zonă diferită. 

Cu toate acestea, te poți întoarce la activitățile obișnuite imediat după procedură.

Costurile injectării cu toxină botulinică

Prețul pentru intervenția de injectare a ridurilor cu toxină botulinică variază în funcție de tipul de substanță folosit, de cantitatea folosită și dimensiunea zonei tratate și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale de injectare. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.