CRIOLIPOLIZA

Criolipoliza – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Criolipoliza este o tehnică medicală ce reduce celulele adipoase prin expunerea lor la temperaturi foarte reci controlate cu precizie. Criolipoliza s-a dovedit a reduce depozitele de grăsime care rezistă în mod notoriu dietei și exercițiilor fizice. Rezultatele sunt naturale și de lungă durată. 

Zonele obișnuite de tratament includ abdomenul, șoldurile, bărbia, partea superioară a brațelor, dar, în general, este o tehnică sigură pentru marea majoritate a corpului care prezintă depozite de grăsime.

Fiecare tratament durează aproximativ o oră, în care terapeutul tău va trata zona vizată și va masa ușor zona pentru a suplimenta descompunerea celulelor adipoase. Celulele adipoase sunt predispuse la deteriorare de la temperatura rece, ceea ce provoacă un răspuns inflamatoriu și, în consecință, provoacă moartea celulelor adipoase.

Cum are loc procedura de criolipoliză?

Medicul va efectua procedura folosind un dispozitiv portabil cu aplicatoare care arată asemănător cu duzele unui aspirator.

În timpul tratamentului, medicul va aplica un tampon de gel și un aplicator pe zona vizată. Aplicatorul oferă o răcire controlată a grăsimii vizate. Dispozitivul este apoi mutat peste piele în timp ce administrează tehnologia de aspirație și răcire în zona țintă. 

Este obișnuit să experimentezi unele senzații de aspirare și ciupire în timpul procesului, dar în general procedura implică o durere minimă. 

De obicei, medicul va masa zonele tratate imediat după tratament pentru a dezmorți orice țesut rece din profunzime. Acest lucru va ajuta corpul să înceapă să absoarbă celulele adipoase distruse. Acest tip de masaj poate fi ușor inconfortabil.

Beneficiile criolipolizei, recomandări și reacții adverse

Criolipoliza este o procedură non-invazivă de reducere a grăsimilor care nu implică anestezie, ace sau incizii. Deoarece este bazată doar pe principiul răcirii grăsimii subcutanate până la punctul în care celulele adipoase sunt distruse prin procesul de răcire și absorbite de organism, procedura presupune multiple beneficii și minime riscuri.

 

Beneficiile criolipolizei 

Criolipoliza are multe avantaje, printre care se numără următoarele:

 • Nu necesită nicio incizie chirurgicală.

 • Este o procedură cu risc scăzut. Nu există risc de infecție.

 • Pacienții nu trebuie să fie sub anestezie înainte de a fi supuși procedurii.

 • Pot fi tratate mai multe zone într-o singură ședință de tratament.

 • Majoritatea oamenilor își pot relua activitățile zilnice normale imediat după tratament.

 • Procedura poate fi efectuată pentru pacienți de toate vârstele.

 • Nu există leziuni ale fibrelor nervoase, vaselor de sânge, mușchilor sau leziuni de durată ale pielii din zona de tratament.

 • Celulele adipoase care au fost deteriorate sau distruse sunt eliminate definitiv din organism.

În plus, pacienții pot experimenta o creștere a încrederii în sine datorită unei îmbunătățiri a aspectului anumitor zone ale corpului lor.

Când și cui i se recomandă procedura de criolipoliză

Acest tratament de reducere a grăsimii funcționează cel mai bine în cazul depozitelor de grăsime localizate la bărbații și femeile care mănâncă sănătos și se antrenează în mod constant, dar totuși se luptă cu celulele adipoase încăpățânate. 

Criolipoliza nu este un tratament pentru pierderea în greutate și nu trebuie utilizată niciodată pentru a trata obezitatea.

Criolipoliza poate să nu fie potrivit pentru tine dacă ai antecedentele bolii Raynaud sau sensibilitate severă la temperaturi scăzute.

Care sunt riscurile procedurii de criolipoliză?

Ca procedură non-invazivă, criolipoliza este relativ sigură. Efectele secundare frecvente în timpul procedurii includ:

 • Senzații de frig intens 

 • Furnicături 

 • Usturime 

 • Senzație de aspirație

 • Durere 

 • Crampe

Toate acestea ar trebui să dispară odată ce zona de tratament este amorțită. După tratament, este posibil să ai reacții adverse temporare care, de obicei, dispar în următoarele câteva zile. Aceste efecte secundare includ:

 • roşeaţă

 • umflături

 • vânătăi

 • sensibilitate

 • durere

 • crampe

 • sensibilitatea pielii

La fel ca în cazul oricărei alte proceduri medicale, ar trebui să consulți medicul pentru a vedea dacă criolipoliza este potrivită pentru tine.

Contraindicații specifice procedurii de criolipoliză

Procedura de criolipoliză nu necesită prea mult timp de recuperare, de cele mai multe ori pacienții reluându-și activitățile normale de zi cu zi imediat după. Cu toate acestea, pentru a te asigura că beneficiezi de cele mai bune rezultate și de o vindecare rapidă, ai grijă să respecți indicațiile și contraindicațiile medicului tău înainte și după procedură. 

Contraindicații înainte de procedură

Procedura de criolipoliză nu necesită prea multă pregătire. Cu toate acestea, este important să te asiguri că îți menții corpul sănătos și aproape de greutatea ideală. 

Deși vânătăile de la aspirația aplicatorului sunt frecvente după criolipoliză, este recomandat să eviți antiinflamatoarele, cum ar fi aspirina, înainte de procedură. Acest lucru va ajuta la reducerea eventualelor vânătăi care pot apărea.

Mănâncă o masă ușoară sau o gustare înainte de programare și limitează băuturile și cofeina imediat înainte de ora programării.

Contraindicații după procedură

Odată ce ai avut tratamentul, există o serie de pași pe care îi poți face pentru a asigura cele mai bune rezultate, printre care:

 • Fii activ

 • Încearcă să reduci consumul de alcool

 • Încearcă să bei cât mai puțină cofeină pe zil

 • Bea cel puțin 2,5 litri de apă în fiecare zi

 • Păstrează o dietă sănătoasă

 • Menține-ți greutatea

Exercițiile fizice și alimentația sunt benefice la toate nivelurile când vine vorba de gestionarea greutății și de sănătatea ta generală. Încearcă să-ți menții obiceiurile de orice tip care implică o activitate fizică, cum ar fi plimbările, alergatul sau mersul la sală. 

Orice creștere în greutate, în special în primele două luni de tratament, ar putea avea un impact negativ asupra rezultatelor.

Criolipoliză Preț

Prețul pentru intervenția de criolipoliză variază în funcție de zona tratată și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.