ESTOMPARE CEARCANE

Estomparea cearcănelor cu acid hialuronic – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Estomparea cearcănelor cu filler este o injecție cu acid hialuronic utilizat pentru a îmbunătăți aspectul zonelor scufundate sau colorate de sub ochi. 

 

Datorită suprafeței mici a regiunii de sub ochi, această procedură de întinerire nu necesită multe injecții și durează foarte puțin, putând fi realizată într-o singură ședință.

Cum are loc procedura de estompare cearcăne cu acid hialuronic?

Procedura pentru estomparea cearcănelor nu este foarte înfricoșătoare. Totul începe cu un anestezic topic, pentru a evita orice fel de disconfort, iar după aproximativ 15 minute, va avea loc injecția. 

 

În total, întreaga procedură durează între 15 și 30 de minute, în funcție de nevoile exacte ale pacientului sub ochi.

 

Poți simți o senzație necunoscută de presiune a osului orbital care se poate părea ciudată, dar nu foarte inconfortabil, având în vedere că ești sub anestezic. 

 

E bine să știi că acidul hialuronic este absorbit treptat de organism. Oamenii metabolizează lucrurile în mod diferit – în general, efectele procedurii de estompare a cearcănelor durează între 6 luni și un an.

Beneficiile procedurii, recomandări și reacții adverse 

Beneficiile și rezultatele procedurii sunt imediate, iar riscurile sunt, de cele mai multe ori, minime. Cu toate acestea, urmează întotdeauna recomandările medicului pentru perioada de recuperare.

Beneficiile procedurii de estompare cearcăne cu acid hialuronic 

Principalele beneficii ale procedurii de estompare a cearcănelor cu acid hialuronic sunt:

  • Rezultate imediate

  • Iluminarea zona de sub ochi și a cearcănelor 

  • Volumizarea zonei de sub ochi

  • Aspect general mai puțin obosit și mai tânăr

Majoritatea pacienților simt că arată mai fresh și mai tineri în câteva ore de la procedură. Injecțiile cu acid hialuronic elimină liniile fine și ridurile, netezind întregul ten și adăugând volum. În plus, vei vedea beneficii pe termen lung de la injectabile, deoarece este stimulată formarea de colagen și elastină.

Când și cui i se recomandă procedura de estompare cearcăne cu acid hialuronic?

Estomparea cearcănelor cu acid hialuronic este o procedură simplă și fără prea multe riscuri sau complicații. Cu toate acestea, ar trebui să eviți o astfel de procedură dacă:

  • Suferi de afecțiuni de sângerare, 

  • Ai alergii la substanțele chimice folosite;

  • Suferi de afecțiuni medicale care ar putea afecta rezultatele.

Recomandăm să discuți cu medicul tău pentru a te asigura că procedura este potrivită pentru tine și pentru a înțelege beneficiile și potențialele riscuri.

Care sunt riscurile procedurii de estompare cearcăne cu acid hialuronic?

Toate procedurile și injecțiile au posibile riscuri și este important să știi care sunt ele înainte de a începe. Efectele secundare frecvente includ vânătăi și umflături sau apariția unor noduli și umflături sub ochi. Foarte rar, dacă materialul de umplutură intră într-un vas de sânge al ochiului, pot apărea probleme de vedere. Este foarte important să apelezi la specialiști de încredere, cu experiență și training în astfel de proceduri.

Contraindicații specifice procedurii de estompare cearcăne cu acid hialuronic

Deși estomparea cearcănelor cu ajutorul injecțiilor cu acid hialuronic este o procedură simplă și minim invazivă, există contraindicații pentru evita efectele nedorite și a obține rezultate cât mai bune. 

Contraindicații înainte de procedura de estompare cearcăne

La fel ca în cazul majorității injecțiilor faciale, cel mai important lucru este să renunți la orice medicamente care subțiază sângele. Cele mai frecvente efecte secundare sunt vânătăile și umflăturile, așa că trebuie să eviți orice medicament care ar putea crește aceste riscuri. Pentru a minimiza apariția vânătăilor, evită medicamente precum aspirina, ibuprofenul, naproxenul, vitamina E și uleiul de pește cu 7 zile înainte de procedură

Contraindicații după procedură

După un tratament de estompare a cearcănelor, e bine să continui să eviți orice substanță care poate contribui la sângerare și vânătăi. În plus, aplicarea de comprese reci pe zonă de mai multe ori pe zi poate ajuta în cazul umflăturilor. Încearcă să dormi cu fața în sus, pentru a evita presiunea pe obraji și menține-ți capul ridicat în timpul zilei, pentru a accelera recuperarea.

Evită exercițiile fizice intense, temperaturile extreme și presiunea aplicată pe zona injectată pentru a minimiza umflăturile sau migrarea acidului hialuronic.

În cea mai mare parte, după procedură, vei începe să observi imediat rezultate. Dacă îngrijești corect zona, rezultatele se vor îmbunătăți constant în următoarele două săptămâni de la procedură.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de estompare cearcăne cu acid hialuronic variază în funcție de tipul de acid folosit, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.