GINECOMASTIA

Cand te uiti in oglinda, esti multumit de persoana care se uita inapoi la tine?

Pe baza faptului ca 1,8 milioane de adulti au fost supusi unei operatii estetice plastice in 2017, raspunsul la aceasta intrebare este adesea imposibil.

Pentru barbati si pentru femei, pieptul este un punct major. Peste 300.000 de femei au folosit operatia de marire a sanilor pentru a-si mari dimensiunea sanilor in 2018, in timp ce aproape 27.000 de barbati au facut exact opusul cu operatia de micsorare a sanilor.

Ginecomastia este marirea nedorita a tesutului mamar masculin. Cu aceasta afectiune, se acumuleaza suficienta grasime pe piept incat barbatii ajung sa arate ca si cum ar avea sani de femeie sau „sani de barbat”.

Desi ginecomastia nu provoaca niciun risc medical, poate duce la probleme mentale si emotionale precum anxietatea, constiinta de sine si lipsa de incredere.

Ce cauzeaza ginecomastia?

Daca vrei sa stii cum sa scapi de ginecomastie, trebuie sa intelegi in primul rand ce cauzeaza acest lucru. Este usor sa presupunem ca sanii de barbat sunt doar rezultatul ingrasarii, dar raspunsul real nu este chiar atat de simplu. Ginecomastia poate afecta barbatii de toate varstele si marimile, chiar si barbatii tineri si sanatosi.

Adevarata cauza principala a ginecomastiei masculine este rezistenta la insulina.

De fiecare data cand mananci carbohidrati, acestia intra in sistemul tau digestiv si se descompun intr-o forma de zahar numita glucoza. Toata glucoza calatoreste direct in fluxul sanguin. Aceasta ramane blocata in fluxul sanguin pana cand corpul tau elibereaza un hormon numit insulina pentru a conduce glucoza sub forma de energie in muschi, ficat si alte celule si pentru a conduce orice exces de glucoza in celulele adipoase.

Cu alte cuvinte, insulina produce grasime. Si grasimea, atunci cand se aduna pe piept, este cea care provoaca ginecomastia.

Cum sa scapi de ginecomastie?

Daca esti satul si obosit sa te simti jenat de aspectul pieptului tau, poti prelua controlul asupra problemei. Poti apela la chirurgia plastica. Chirurgia plastica este o optiune realista. Operatia de ginecomastie este disponibila pe scara larga, asigurata de un catre un chirurg plastician. O astfel de procedura elimina excesul de grasime din piept si sculpteaza partea superioara a corpului pentru a-ti oferi aspectul pe care il cauti.

DETALII COSTURI:

  • Ginecomastia simpla (fara Lipoaspiratie) – 1,590€
  • Ginecomastia fara lifting (cu lipoaspiratie clasica) – 1,990€
  • Ginecomastia cu lifting (Inclusiv lipoaspiratie clasica) – 2,890€