GINECOMASTIE

Ginecomastie – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Operația de ginecomastie este o intervenție chirurgicală de reducere a sânilor la bărbați. 

Ginecomastia este o afecțiune marcată de excesul de țesut mamar la bărbați, care are ca rezultat apariția sau prezența unui piept mai plin, cu aspect feminin.

Un chirurg plastician poate crea un piept mai plat cu contururi pectorale îmbunătățite prin îndepărtarea țesutului mamar, grăsimii și pielii din zonă.

Procedura poate fi efectuată pe una sau pe ambele părți ale toracelui, de obicei în timpul aceleiași operații.

Cum are loc procedura de ginecomastie?

În timpul consultației tale inițiale cu medicul chirurg, acesta va discuta opțiunile pentru sedare intravenoasă și anestezie generală. 

Procedura de ginecomastie poate fi realizată folosind mai multe abordări:

 • Liposucție: implică îndepărtarea grăsimii din țesutul toracic din zona cavității toracice. Aici, țesutul glandei este lăsat intact. Principalul beneficiu al acestei opțiuni este că cicatricea lăsată în urmă va fi minimă.

 • Excizie: implică efectuarea de incizii mai mari în zona afectată. Modelul general, lungimea și locația inciziilor depind de dimensiunea pieptului și de rezultatul dorit. Excizia este necesară în cazul în care se dorește îndepărtarea efectivă a țesutului mamar glandular.

 • Combinaţie: Chirurgii folosesc de obicei o combinație de liposucție și excizie pentru a îndepărta cât mai mult țesut și grăsime nedorite posibil.

Uneori, greutatea și dimensiunea excesului de țesut mamar pot face ca țesutul să se lase, trăgând mamelonul în jos. Acest lucru poate întinde pielea din jurul mamelonului (areola), rezultând un aspect mărit.

Aici, operația de ginecomastie poate implica redimensionarea și repoziționarea mamelonului. Această procedură este mai invazivă și va necesita timp suplimentar de vindecare.

Dacă procedura include liposucția, medicul chirurg va face mai multe incizii mici în zona afectată. Va introduce apoi un tub subțire numit „canulă” prin fiecare incizie și o va muta înainte și înapoi. Acest lucru ajută la slăbirea excesului de grăsime, care este îndepărtat prin aspirație cu vid.

Dacă procedura include excizia, medicul chirurg va face mai multe incizii mai mari în zonă. Modelul exact, lungimea și locația inciziilor variază de la persoană la persoană, de la procedură la procedură. Medicul chirurg ar trebui să discute cu tine despre profunzimea și gradul acestor incizii în timpul consultației inițiale.

Beneficiile operației de ginecomastie, recomandări și reacții adverse

Operația de ginecomastie îmbunătățește calitatea vieții pacienților, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, reconturând imaginea de sine și a corpului pacientului. Pentru un proces cât mai eficient și rezultate optime, asigură-te că discuți cu medicul tău pentru a înțelege efectele, riscurile și cum decurge întreaga procedură. 

 

Beneficiile operației de ginecomastie

Mulți pacienți care suferă această intervenție chirurgicală se simt mai încrezători și confortabili cu felul în care arată. 

Greutatea excesului de țesut mamar poate provoca disconfort sau durere. După operația de ginecomastie, disconfortul va dispărea și va fi posibil să te bucuri de activități precum alergatul, care ți-ar fi provocat durere sau disconfort până acum. 

 

Când și cui i se recomandă procedura de ginecomastie

Candidații potriviți pentru operația de ginecomastie includ:

 • Bărbații a căror afecțiune nu poate fi corectată prin tratamente medicale alternative

 • Persoane sănătoase care nu au o boală sau o afecțiune care să pună viața în pericol

 • Nefumători și neconsumatori de droguri

 • Bărbați care sunt sănătoși din punct de vedere fizic și/sau au o greutate relativ normală

 • Bărbați cu o perspectivă pozitivă și obiective specifice în minte pentru îmbunătățirea simptomelor fizice ale ginecomastiei

 • Bărbați care au așteptări realiste

 • Bărbații a căror dezvoltare a sânilor s-a stabilizat

 • Bărbații care sunt deranjați de sentimentul că sânii lor sunt prea mari sau prea feminini

Adolescenții pot beneficia de pe urma procedurii, deși o procedură secundară poate fi necesară în viitor în cazul în care dezvoltarea sânilor continuă.

Care sunt riscurile procedurii de ginecomastie?

La fel ca în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există riscuri implicate de operația de ginecomastie. Complicațiile includ:

 • Cheaguri de sânge sau sângerare excesivă.

 • Sâni care nu au aceeași dimensiune sau formă.

 • Vânătăi și cicatrici.

 • Infecţie.

 • Pierderea senzației, amorțeală sau scăderea sensibilității în zona sânilor.

 • Durere care nu dispare.

Toate procedurile de reducere a sânilor lasă cicatrici în zona operată. Ele se vor estompa în timp, dar nu dispar niciodată complet.

În unele cazuri, este posibil să ai nevoie de o altă intervenție chirurgicală pentru a corecta o problemă sau pentru a te ajuta să obții rezultatele dorite. Chirurgul va discuta cu tine opțiunile și riscurile.

Contraindicații specifice procedurii de ginecomastie

Te poți aștepta să simți durere în zona tratată în primele zile după operația de ginecomastie. Disconfortul și sensibilitatea ar trebui să se amelioreze în aproximativ o săptămână. Cel mai probabil, te vei putea întoarce la muncă în aproximativ două săptămâni. Pentru a te asigura că rezultatele operației vor fi cele dorite, ai grijă să respecți indicațiile și contraindicațiile transmise de către medicul tău.

Contraindicații înainte de procedură

Pentru a te pregăti de operația de ginecomastie, ți se poate cere să:

 • Obții teste de laborator sau o evaluare medicală

 • Iei anumite medicamente sau să ajustezi medicamentele curente

 • Renunți la fumat (cel puțin pentru 2 săptămâni înainte și după operație)

 • Eviți aspirina, medicamentele antiinflamatoare și suplimentele pe bază de plante, deoarece acestea pot crește sângerarea

Succesul și siguranța procedurii de ginecomastie depind foarte mult de sinceritatea ta completă în timpul consultării. Ți se vor pune o serie de întrebări despre sănătatea, dorințele și stilul tău de viață.

Contraindicații după procedură

După operația de ginecomastie, este posibil să ai simptome asociate frecvent cu anestezia, cum ar fi:

 • senzație de tulburare, confuzie sau încețoșare

 • dureri musculare generalizate

 • greaţă

 • vărsături

 • mâncărime

Durerea și disconfortul în zona inciziilor sunt, de asemenea, frecvente. Medicul chirurg îți va prescrie medicamente pentru a ajuta la gestionarea acestor efecte.

De obicei, pacienții se întorc la muncă după 1 până la 2 săptămâni, dar vei fi nevoit să porți o vestă de compresie cel puțin o lună. Aceasta ajuta la minimizarea disconfortului, la protejarea locului chirurgical și la reducerea umflăturilor.

Va trebui să eviți băile sau înotul timp de cel puțin 2 săptămâni și să eviți orice activitate fizică intensă sau exercițiile fizice timp de cel puțin 1 lună după operație. 

Poate dura până la un an pentru ca o cicatrice chirurgicală să se maturizeze complet.

Este indicat să eviți expunerea la soare a zonei tratate, așa că poți folosi o cremă cu factor de protecție solară de minimum 50 SPF. 

Este recomandat ca odată ce zona este vindecată să masezi cicatricile, să folosești creme pentru cicatrici și/sau tratamente cu laser fracționat pentru a ajuta la minimizarea impactului acestora.

Operație ginecomastie preț

Prețul pentru intervenția de ginecomastie variază în funcție de tipul procedurii și abordarea aleasă și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

DETALII COSTURI:

 • Ginecomastia simplă (fără lipoaspirație) – 1,590€

 • Ginecomastia fără lifting (cu lipoaspirație clasică) – 1,990€

 • Ginecomastia cu lifting (inclusiv lipoaspirație clasică) – 2,890€

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.