HIGH INTENSITY FOCUSED ULTRASOUND (HIFU)

High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Tratamentul facial High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) este un tratament non-invaziv pentru combaterea semnelor de îmbătrânire a feței. 

 

HIFU folosește ultrasunete pentru a viza straturile pielii chiar sub suprafață. Energia ultrasunetelor face ca țesutul să se încălzească rapid.

 

Odată ce celulele din zona vizată ating o anumită temperatură, ele suferă daune celulare. Deși acest lucru poate părea contraintuitiv, daunele stimulează de fapt celulele să producă mai mult colagen – o proteină care oferă structură pielii.

 

Creșterea colagenului are ca rezultat o piele mai tonifiată, mai fermă, cu mai puține riduri. Deoarece fasciculele de ultrasunete de înaltă frecvență sunt concentrate pe un anumit loc de țesut sub suprafața pielii, nu există nicio deteriorare a straturilor superioare ale pielii sau probleme adiacente.

Cum are loc procedura HIFU?

Înainte de a începe tratamentul cu ultrasunete (HIFU) nu este nevoie de o pregătire specială. Ar trebui să îndepărtezi toate produsele de machiaj și de îngrijire a pielii din zona țintă și apoi poți începe liniștit tratamentul.

 

Iată la ce să te aștepți în timpul procedurii: 

 

 1. Un medic sau un tehnician va curăța zona țintă.

 2. Dacă este necesar, se va aplica o cremă anestezică înainte de a începe.

 3. Apoi, medicul va aplica un gel cu ultrasunete.

 4. Dispozitivul HIFU este plasat pe piele.

 5. Folosind un vizualizator cu ultrasunete, medicul va ajusta dispozitivul la setarea corectă potrivită nevoilor tale.

 6. Energia cu ultrasunete este apoi livrată în zona țintă în impulsuri scurte. Tratamentul durează începând de la 30 până la 45 de minute. 

 7. Dispozitivul este îndepărtat și procedura este finalizată.

 

Dacă sunt necesare tratamente suplimentare, vei programa următoarea ședință.

 

În timp ce energia ultrasunetelor este aplicată, este posibil să simți căldură și furnicături. Poți lua un medicament pentru durere dacă este deranjant.

Beneficiile HIFU, recomandări și reacții adverse

Tratamentele cu ultrasunete focalizate de mare intensitate sunt relativ noi în lumea tratamentelor faciale, însă și-au dovedit eficacitatea în tratarea acneei, tonifierea pielii și chiar în îndepărtarea părului nedorit. 

 

Asigură-te că discuți cu medicul tău înainte de procedură pentru a înțelege cât mai bine ce presupune tratamentul, efectele sale, potențialele riscuri și rezultatele la care să te aștepți.

 

Beneficiile HIFU

Tratamentul facial HIFU a înregistrat o creștere majoră a popularității în ultimii ani, datorită ariei vaste de beneficii observate.

 

HIFU are multe beneficii estetice, printre care:

 

 • Reducerea ridurilor

 • Tonifierea pielii lăsate de pe gât

 • Lifting al obrajilor, sprâncenelor și pleoapelor

 • Îmbunătățirea definiției maxilarului

 • Tonifierea decolteului

 • Eliminarea texturii pielii și netezirea acesteia

 

Studii recente arată că HIFU poate îmbunătăți semnificativ elasticitatea pielii obrajilor, abdomenului inferior și coapselor după 12 săptămâni.

 

Când și cui i se recomandă procedura HIFU

Tratamentele HIFU nu sunt potrivite pentru toți pacienții. În general, procedura funcționează cel mai bine la persoanele cu vârsta de peste 30 de ani cu laxitate (lipsa elasticității) ușoară până la moderată a pielii.

 

Persoanele cu piele foto deteriorată (expusă la soare) sau cu un grad ridicat de piele laxă pot avea nevoie de mai multe tratamente înainte de a vedea rezultate.

 

Persoanele în vârstă cu fotoîmbătrânire mai extinsă, laxitate severă a pielii sau piele foarte lăsată nu sunt candidați potriviți și ar putea avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru tratarea eficientă a problemelor.

 

HIFU nu este recomandat persoanelor cu infecții și leziuni cutanate deschise în zona țintă, acnee severă sau chistică și implanturi metalice în zona de tratament.

 

Care sunt riscurile procedurii HIFU?

În general, dovezile sugerează că tratamentele HIFU au puține efecte secundare, deși unii pacienți pot experimenta durere și disconfort imediat după procedură.

 

Printre efectele secundare comune ale tratamentului HIFU se numără:

 

 • Umflarea zonei de tratament

 • Amorţeală 

 • Roşeaţă 

 • Vânătăi 

 • Erupții pe piele

 • Posibile dureri în zona tratată

 

Cu toate acestea, simptomatologia este temporară, iar efectele secundare ar trebui să dispară odată ce zona tratată începe să se vindece. 

Contraindicații specifice procedurii HIFU

La fel ca în cazul oricărei alte proceduri cu scop de tratare a pielii, există câteva indicații și contraindicații pe care trebuie să le respecți înainte și după ședința de tratament pentru a te asigura că totul decurge în perfectă siguranță și că te bucuri de beneficiile complete ale procedurii.

 

Contraindicații înainte de procedură

Evită expunerea la soare înainte de tratament, întrucât pielea arsă sau (recent) bronzată nu poate fi tratată cu HIFU.

 

De asemenea, evită orice substanțe care irită pielea și încearcă să nu schimbi prea des cosmeticele și produsele de skincare, deoarece acest lucru poate împiedica tratamentul.

 

Dacă iei antibiotice, poate fi necesar să întrerupi medicamentația înainte de tratamentul HIFU pentru piele. Anumite medicamente, cum ar fi antibioticele, îți pot face pielea mai sensibilă la lumină.

 

Dacă ai antecedente de herpes, va trebui să iei medicamente antivirale înainte de ședință. De asemenea, dacă prezinți simptome de febră, va trebui să amâni tratamentul HIFU și să te asiguri că tratezi afecțiunea pentru a putea beneficia de tratament.

 

Contraindicații după procedură

Este important ca pacienții care au urmat un tratament HIFU pentru piele să înțeleagă cum să își îngrijească corpul după tratament pentru a preveni complicațiile și efectele secundare care pot minimiza câștigurile tratamentului.

 

În primul rând, încearcă să eviți cât mai mult expunerea la soare (sau temperaturi extrem de scăzute) după ședința de tratament pentru cel puțin câteva săptămâni. Astfel, vei putea preveni apariția hiperpigmentării și vei putea reduce șansele de arsuri solare și de deteriorare a pielii.

 

Evită consumul de alcool cu orice preț. După procedura de tratament, organismul tău va trebui să descompună și să elimine grăsimea dezactivată din corp. Consumul de alcool va suprasolicita ficatul și va reduce densitatea sângelui, putând cauza sângerări nedorite.

Este indicat să nu te scarpini și să eviți zgârieturile pe piele după un tratament. În acest moment, pielea ta va fi foarte sensibilă, iar scărpinatul te va expune riscului de deteriorare a pielii.

 

Încearcă să te menții bine hidratat după tratamentul HIFU. Apa va ajuta la recuperarea ta prin creșterea ratei de producere a colagenului în organism.

 

Evită dușurile sau băile fierbinți. Când faci baie, folosește apă mai rece sau călduță, deoarece aceasta te va ajuta să păstrezi uleiul protector natural pe piele și să previi iritarea pielii, ajutând la procesul de recuperare.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția HIFU variază în funcție de zona de tratament și afecțiunea tratată și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.