HIPERHIDROZA CU TOXINA BOTULINICA

Oprim transpirația excesivă! Toxina botulinică pentru ameliorarea hiperhidrozei

Hiperhidroza este o afecțiune medicală caracterizată prin transpirație excesivă, care poate afecta calitatea vieții oamenilor. Aceasta poate fi o afecțiune debilitantă care provoacă transpirație necontrolată și în cantități mari în zona axilelor, palmelor și tălpilor picioarelor. 

Aproximativ 2% din populația lumii suferă de hiperhidroză.

În cele mai multe cazuri, persoanele care suferă de hiperhidroză apelează la proceduri de injectare cu toxină botulinică pentru a ameliora simptomele afecțiunii.

Cum are loc procedura de injectare cu toxină botulinică în cazul transpirației excesive?

Toxina botulinică este o neurotoxină produsă din bacteria Clostridium botulinum. Injecția cu toxină botulină este cunoscută în mare parte ca un aliat împotriva liniilor fine și a ridurilor, dar este folosită și pentru a trata diverse afecțiuni medicale, inclusiv hiperhidroza.

Administrarea unei injecții de toxină botulinică blochează eliberarea de acetilcolină, care inhibă transmiterea impulsurilor nervoase către glandele sudoripare. Astfel, este redusă transpirația excesivă și disconfortul produs de aceasta. 

Odată ce te programezi pentru procedură, folosim injectabile pentru a plasa toxina botulinică sub piele. Injecțiile se fac într-un model de grilă pentru a asigura uniformitatea. Înainte de a face injecțiile, vom folosi un agent de amorțire topic pentru a calma orice disconfort care poate apărea în timpul procedurii.

Beneficiile toxinei botulinice, recomandări și reacții adverse 

Toxina botulinică are beneficii numeroase în cazul tratamentului transpirației excesive:

  • Este eficientă – tratamentele cu toxină botulinică pot reduce transpirația cu până la 90%!
  • Este versatilă – injecțiile cu toxină botulinică pot fi administrate în diverse zone afectate de transpirație excesivă: subraț, palme, picioare, spate, frunte, în zona inghinală, pe piept sau pe față. 
  • Are rezultate imediate – procedura durează 15-20 de minute și are efecte imediate. 
  • Fără durere – tratamentele cu injecție botulinică nu sunt deloc dureroase, poți simți cel mult o mică ciupitură sau înțepătură.
  • Accesibilă – prețurile pentru procedură sunt de obicei accesibile astfel încât oricine își poate permite tratamentul.

În plus, de cele mai multe ori, îți poți relua activitățile obișnuite imediat după procedură.

Când și cui i se recomandă procedura de injectare cu toxină botulinică pentru transpirație excesivă?

Injectările cu toxină botulinică sunt un tratament minim invaziv, așa că este sigur pentru majoritatea oamenilor. 

La fel ca în cazul oricărei alte proceduri medicale, există unele persoane care ar trebui să cântărească riscurile înainte de a-și face programare.

În general, femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni neurologice, cum ar fi SLA sau SM, nu ar trebui să primească injecții cu toxină botulinică. În plus, persoanele care suferă de infecții active sau inflamație a pielii nu sunt întotdeauna cei mai buni candidați pentru injecțiile cu toxină botulinică. 

Procedura este cea mai eficientă la persoanele cu hiperhidroză focală – transpirația excesivă într-o zonă. Injecțiile cu toxină botulinică nu sunt la fel de eficiente la persoanele cu hiperhidroză generalizată, care se manifestă pe întreg corpul.

Care sunt riscurile procedurii de injectare cu toxină botulinică?

Cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentului hiperhidrozei cu toxină botulinică sunt vânătăile sau umflarea localizată la locul injectării. 

Alte reacții adverse potențiale includ iritarea pielii, durere, roșeață și mâncărime. Aceste reacții adverse sunt de obicei ușoare și dispar de la sine în câteva zile după tratament.

Contraindicații specifice toxinei botulinice

Ca orice altă procedură medicală, pentru a ne asigura că totul decurge conform așteptărilor, există câteva lucruri pe care trebuie să le eviți înainte, în timpul și după procedură.

Contraindicații înainte de procedură

Înainte de injecțiile cu toxină botulinică, evită să iei medicamente care provoacă subțierea sângelui. Deoarece toxina botulinică poate provoca unele vânătăi și umflături, dacă iei medicamente precum aspirina, aceste vânătăi se pot agrava.

Contraindicații după procedură

Odată ce ai ieșit din cabinetul nostru, vei primi toate sfaturile necesare, aplicate exact cazului tău. 

Evită efortul fizic timp de cel puțin 24 de ore. O îngrijire ulterioară bună poate maximiza cu adevărat rezultatele tratamentelor tale. 

Este bine să te relaxezi cât poți și să menții un ritm cardiac normal

Evită să atingi sau să aplici orice presiune fizică pe zona injectată.

Recomandăm odihnă și relaxare după procedură.

Costurile injectării cu toxină botulinică

Prețul pentru intervenția de injectare cu toxină botulinică variază în funcție de tipul de substanță folosit, de cantitatea folosită și dimensiunea zonei tratate și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale de injectare. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

 

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.