Implant mamar cu silicon Constanta

AUGMENTARE MAMARA CU PROTEZA DE SILICON

Implant mamar în Constanța- Tot ce trebuie să știi despre augmentarea mamară

Implantul mamar sau augmentarea mamară este o procedură chirurgicală din ce în ce mai populară în rândul femeilor. Această intervenție are ca scop mărirea dimensiunii și îmbunătățirea formei sânilor prin utilizarea implanturilor de silicon.

Multe femei optează pentru acest tratament pentru a corecta asimetriile, a restaura volumul pierdut după sarcină sau îmbătrânire, sau pur și simplu pentru a obține un aspect mai plin și atractiv al sânilor.

Deși procedura implică riscuri minime, este esențial să fii bine informat înainte de a decide să te supui unei astfel de intervenții chirurgicale.

Cum are loc procedura de augmentare mamară cu proteză de silicon?

Operația de augmentare mamară se efectuează sub anestezie generală sau sedare conștientă, ceea ce asigură că pacienta nu simte durere în timpul procedurii. Chirurgul face mici incizii pentru a crea un „buzunar” în care va fi plasat implantul. După poziționarea implantului, inciziile sunt închise și bandajate. Procedura durează aproximativ două ore, iar pacienta poate pleca acasă la scurt timp după operație.

Tipuri de implanturi?

Materiale utilizate

Implanturile mamare sunt fabricate dintr-o carcasă de silicon umplută cu gel de silicon coeziv sau soluție salină. Implanturile cu gel de silicon coeziv oferă un aspect și o senzație naturală, fiind durabile și minimizând riscul de scurgeri în caz de ruptură.

Pe de altă parte, implanturile cu soluție salină permit incizii mai mici și, în caz de ruptură, soluția salină este absorbită de corp fără probleme.

Forme ale Implanturilor mamare

Implanturile sunt disponibile în diverse forme și dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor fiecărei paciente.

Implanturile rotunde, cu formă sferică, sunt populare pentru capacitatea lor de a crea un decolteu pronunțat și plenitudine în partea superioară a sânilor. Acestea sunt adesea alese de femeile care doresc un aspect mai plin și mai ridicat.

În schimb, implanturile în formă de lacrimă, sau anatomice, oferă un aspect mai natural, cu volum mai mare în partea inferioară a sânului, fiind preferate pentru un rezultat subtil și natural.

Dimensiuni ale implanturilor mamare

Dimensiunea implantului este aleasă în funcție de dorințele pacientei, anatomia acesteia și recomandările chirurgului.

Implanturile pot avea o suprafață netedă sau texturată, iar nivelul de proiecție (joasă, medie, înaltă) influențează cât de mult iese sânul în afară de pe peretele toracic.

Beneficiile implanturilor mamare 

Implanturile mamare aduc numeroase beneficii atât pe plan fizic, cât și psihologic. Principalul avantaj este creșterea încrederii în sine și îmbunătățirea imaginii de sine, datorită aspectului îmbunătățit al sânilor. Iată câteva dintre beneficiile principale:

 • Corectarea asimetriilor: Implanturile pot ajuta la echilibrarea dimensiunilor și formelor diferite ale sânilor.
 • Restabilirea volumului: Pierderea volumului sânilor în urma sarcinii, alăptării sau îmbătrânirii poate fi corectată.
 • Plenitudine și formă: Implanturile oferă o plenitudine și o formă mai atractivă sânilor.
 • Raport echilibrat între șolduri și sâni: Augmentarea mamară contribuie la o siluetă mai armonioasă.
 • Rezultate de lungă durată: Majoritatea femeilor se bucură de beneficii estetice și emoționale semnificative după această procedură.

Când și cui se recomandă operația de augmentare mamară

Operația de augmentare mamară este recomandată femeilor care doresc să îmbunătățească aspectul și forma sânilor din diverse motive, cum ar fi asimetriile semnificative, pierderea volumului după sarcină, alăptare sau îmbătrânire, sau pur și simplu pentru a obține o siluetă mai plină și armonioasă.

Pentru a fi un candidat ideal, pacienta trebuie să fie sănătoasă, nefumătoare, să aibă așteptări realiste și o greutate stabilă. Implanturile saline sunt potrivite pentru femeile de peste 18 ani, iar implanturile de silicon pentru cele de peste 22 de ani.

Este crucial ca pacienta să nu fie însărcinată sau în perioada de alăptare la momentul intervenției.

Consultația cu un chirurg estetician experimentat este esențială pentru a stabili dacă augmentarea mamară este opțiunea potrivită, asigurându-se că toate condițiile medicale și personale sunt îndeplinite pentru un rezultat optim.

Care sunt riscurile procedurii de implant mamar?

Ca orice intervenție chirurgicală, augmentarea mamară prezintă anumite riscuri, precum:

 • Infecție
 • Scurgeri de implant
 • Durere și sensibilitate
 • Țesut cicatricial excesiv
 • Nemulțumiri estetice
 • Asimetrie

Alegerea unui chirurg cu experiență și rezultate dovedite poate reduce semnificativ aceste riscuri. Este esențial să discuți toate aspectele intervenției cu medicul tău pentru a elimina orice îngrijorare și pentru a te asigura că sunt luate toate măsurile necesare pentru minimizarea riscurilor.

Recomandări specifice procedurii de augmentare mamară

Pentru a garanta succesul intervenției chirurgicale, pacienții trebuie să respecte anumite condiții atât înainte, cât și după procedură.

Recomandări înainte de augmentare mamară

Chirurgul îți va furniza instrucțiuni specifice, însă în general, este important să:

 • Renunți la fumat cu ceva timp înainte de intervenție.
 • Reduci consumul de alimente și alcool în seara dinaintea operației.
 • Alegi haine confortabile și potrivite pentru ziua procedurii.
 • Asiguri prezența unei persoane care să te însoțească și să te aducă acasă după operație.

Urmarea acestor recomandări este vitală pentru a obține rezultate optime și pentru a minimiza orice disconfort postoperator.

Recomandări Postoperatorii pentru Augmentarea Mamară

Activitate fizică

Imediat după operație, este crucial să eviți orice efort fizic intens, mai ales mișcările care necesită ridicarea brațelor sau a obiectelor grele. După aproximativ o săptămână, dacă ai urmat corect toate indicațiile postoperatorii, poți începe treptat să reiei activitățile zilnice sau să mergi la muncă, cu condiția ca aceasta să nu necesite efort fizic semnificativ. Totuși, este esențial să consulți medicul înainte de a relua orice tip de exercițiu fizic.

Poziții de somn

Pentru o vindecare adecvată, este recomandat să dormi pe spate timp de câteva săptămâni, evitând să dormi pe burtă sau pe lateral.

Igienă personală

Îngrijirea postoperatorie implică respectarea unor instrucțiuni clare privind curățarea zonei operate, gestionarea pansamentelor și purtarea sutienelor chirurgicale.

În a doua zi după operație, bandajele inițiale pot fi îndepărtate, cu excepția bandajelor steri-strip de-a lungul inciziilor.

În acest moment, este permis să faci duș, având grijă să usuci atent bandajele.

Este important să eviți băile, căzile cu hidromasaj și înotul pentru mai multe săptămâni pentru a preveni infecțiile și pentru a asigura o vindecare corespunzătoare.

Pe durata recuperării, vei purta un sutien special conceput pentru a susține implanturile și a facilita procesul de vindecare.

Implant mamar – Preț

Prețul intervenției de augmentare mamară depinde de tipul de implant selectat, dar și de nivelul de experiență și tehnicile aplicate de chirurgul specialist.

DETALII COSTURI:

 • Implanturi mamare cu proteza MENTOR (rotundo Coesiv ½) – 4,190€
 • Implanturi mamare cu proteza MENTOR (anatomica) – 4,590€
 • Implanturi mamare cu proteza MOTIVA (rotundo) – 3,790€
 • Implanturi mamare cu proteza MOTIVA (ergonomica) – 3,990€
 • Implanturi mamare cu proteza MOTIVA (anatomica) – 4,490€
 • Implanturi mamare cu proteza POLYTECH MESTO – 3,900€
 • Implanturi mamare cu proteza EUROSILICONE – ITALTRADE (rotundo) – 2,990€
 • Implanturi mamare cu proteza ARION (rotundo) – 3,690€
 • Vertical – 500€
 • T-inversat – 700€
 • Implanturi mamare cu proteza Blite – 5,000€

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.