LABIOPLASTIE

Labioplastie – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Labioplastia este o operație în care dimensiunea și/sau forma labiilor sunt modificate chirurgical fie din motive cosmetice, fie pentru a reduce disconfortul fizic. 

 

Intervenția de labioplastie poate implica reducerea sau creșterea dimensiunii oricărei părți a acestor pliuri prin:

 

 • Tăierea unei părți a labiilor

 • Restructurarea unei secțiuni a labiilor

 • Injectarea unui material în labii pentru a le umple (temporar)

 

Țesutul în exces poate fi rezecat cu instrumente chirurgicale de tăiere sau cu radiofrecvență, care utilizează energia căldurii.

Cum are loc procedura de labioplastie?

Înainte de operație, ți se vor face diverse analize (ți se vor verifica temperatura, pulsul, tensiunea arterială și ritmul respirator). 

 

Apoi, pielea din zona de operație va fi curățată și dezinfectată, urmând apoi anestezia.

 

Chirurgul va începe prin a localiza zona de țesut care va fi remodelată și / sau redimensionată.

 

Următorii pași pot include oricare dintre următoarele:

 

 • Tăierea unei bucăți mici de țesut de la marginea uneia sau ambelor părți ale labiilor mici

 • Tăierea unei porțiuni de țesut din regiunea interioară a labiilor mici

 • Injectarea acidului hialuronic în labiile mari pentru a le mări

 • Îndepărtarea grăsimii din abdomen sau coapsă cu un ac și injectarea acesteia în labiile mari pentru a le mări.

 

Tăierea și excizia țesuturilor se pot face fie cu un bisturiu chirurgical, cu foarfece chirurgicale speciale, fie cu radiofrecvență. Injecțiile sunt administrate printr-o seringă specială.

 

Sângerarea va fi controlată pe tot parcursul intervenției chirurgicale. Chirurgul va închide orice incizie chirurgicală cu sutură resorbabilă. 

 

Rana ta va fi acoperită cu pansament chirurgical. Apoi vei merge în zona de recuperare.

Beneficiile labioplastiei, recomandări și reacții adverse

Labioplastia este de obicei considerată un tip de chirurgie estetică genitală care se face la cererea pacientului și nu ca un mijloc de tratament medical. Cu toate acestea, intervenția aduce beneficii pacientului, îmbunătățind stima de sine, starea emoțională și, în unele cazuri, eliminând disconfortul fizic. 

 

Beneficiile labioplastiei

Beneficiile intervenției de labioplastie constau și în principalele motive pentru care pacienții își doresc o astfel de intervenție. Acestea pot include:

 

Simetrie: ai putea lua în considerare această intervenție chirurgicală dacă îți dorești să remodelezi părțile neuniforme ale labiilor. Cu toate acestea, asimetria labială este complet normală și nu este necesară o corecție chirurgicală decât dacă are un impact negativ.

 

Proeminență: cauzată fie de atrofia (subțierea) labiilor mari, care poate apărea din cauza menopauzei sau a altor modificări hormonale, fie de hipertrofia labiilor minore, o afecțiune rară în care labiile minore sunt neobișnuit de mari.

 

Alte preocupări legate de aspect: Unii pacienți își doresc să modifice aspectul prin labioplastie, fie din cauza dezvoltării naturale a labiilor sau după ce apar modificări fizice, cum ar fi din cauza nașterii.

 

Disconfort / durere: Unii pacienți adulți sau adolescenți pot experimenta disconfort, iritație sau sângerare a labiilor mici în timpul actului sexual sau al activității sportive, dacă labia minoră se extinde în afara labiilor mari. Acest lucru se poate corecta foarte simplu prin labioplastie.

 

Când și cui i se recomandă procedura de labioplastie

Înainte de a te expune oricărui tip de intervenție estetică, ar trebui să fii într-o stare de sănătate bună, fără semne de afecțiuni preexistente care să împiedice intervenția.

 

Pacienții ar trebui să fie și în stare psihologică bună. Pacientul care se concentrează pe milimetri de imperfecțiune nu va fi niciodată fericit și nu este un candidat potrivit pentru chirurgie.

 

Care sunt riscurile procedurii de labioplastie?

Ori de câte ori ești supus unei intervenții chirurgicale, există riscuri. În cazul labioplastiei, principalele riscuri includ:

 

 • scăderea sensibilității vulvare

 • uscăciune cronică

 • amorţeală

 • cicatrici care au ca rezultat sex vaginal dureros

 • sângerări, hematom sau infecții.

 

Cu toate acestea, riscurile asociate intervenției de labioplastie sunt de cele mai multe ori temporare, iar pacienții își revin la normal odată ce operația este vindecată. 

Contraindicații specifice procedurii de labioplastie

De obicei, este o procedură în ambulatoriu, ceea ce înseamnă că vei putea să te recuperezi acasă. Dar asta nu înseamnă că procedura nu este una mare. Asigură-te că respecți indicațiile și contraindicațiile transmise de către medicul tău pentru a te bucura de o recuperare rapidă și de rezultate optime.

 

Contraindicații înainte de procedură

Înainte de procedură, trebuie să te asiguri că îți pregătești lenjerie intimă confortabilă și cu câteva mărimi mai mari pentru a putea fi purtată după operație.

 

De asemenea, ar trebui să dormi mult, să mănânci sănătos și să bei multă apă în zilele premergătoare procedurii.

 

Contraindicații după procedură

După procedură, zona tratată va fi destul de dureroasă și umflată, așa că ar trebui să te asiguri că ai cel puțin 3 până la 7 zile libere de la muncă pentru recuperare.

 

Majoritatea medicilor vor prescrie antibiotice pentru a reduce riscul de infecție și antiinflamatoare pentru a reduce durerea. În cazul în care medicamentele antiinflamatoare nu sunt prescrise, poți administra antiinflamatoarele obișnuite, cum ar fi ibuprofenul.

 

După procedură, pacienții sunt sfătuiți să:

 

 • Poarte haine largi pentru a evita frecarea și durerea excesivă.

 • Facă băi de șezut pentru a calma durerea.

 • Evite exercițiile fizice și activitățile intense.

 • Evite utilizarea tampoanelor și activitatea sexuală timp de cel puțin 4 până la 6 săptămâni.

 

Încearcă să dormi pe burtă pentru a reduce umflarea și aplică comprese reci sau gheață peste lenjeria intimă timp de cel puțin 20 de minute la fiecare oră.

 

În timp ce majoritatea umflăturilor vor dispărea după 6 săptămâni, umflarea reziduală poate dura până la 6 luni până va dispărea complet.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de labioplastie variază în funcție de tipul de procedură necesară și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.