LIFTING CU FIRE RESORBABILE (PDO)

Lifting facial cu fire resorbabile – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Liftingul facial este un tip de procedură în care suturile temporare sunt folosite pentru a produce o “ridicare” subtilă, dar vizibilă a pielii pacientului. Înlocuiește îndepărtarea chirurgicală a pielii faciale care și-a pierdut elasticitatea și are un aspect lăsat. 

 

Liftingul facial cu fire resorbabile (PDO) are ca efect mișcarea ușoară a pielii către o poziție mai fermă și, prin urmare, ridicarea și tonifierea feței. 

 

Pe lângă faptul că sunt ideale pentru liftingul pielii, firele combat îmbătrânirea într-un alt mod: provoacă „răspunsul de vindecare” al organismului și îl determină să direcționeze valuri mari de colagen către zonele tratate, lucru vital pentru împiedicarea procesului de îmbătrânire a pielii. 

Cum are loc procedura de lifting facial?

În timpul liftingului cu fire resorbabile, zona de tratament va fi curățată, evaluată și marcată cu privire la locul unde vor fi plasate firele. Odată finalizat acest pas, se va aplica o cremă de amorțire topică și/sau se va aplica anestezie locală injectabilă.

 

Apoi sunt introduse firele. Unele tipuri de fire au o „coadă” care trebuie tăiată odată ce țesuturile s-au cuplat cu firul. Alte tipuri de fire sunt introduse folosind un fel de introductor, care este apoi îndepărtat pe măsură ce firul este împins în poziție. 

 

Odată ce toate firele sunt așezate, zona tratată este curățată ușor, iar pacientul poate reveni la activitățile normale ale zilei, dar trebuie să se abțină de la o activitate intensă.

 

Întregul tratament durează aproximativ o oră.

Beneficiile liftingului facial, recomandări și reacții adverse

Rezultatele liftingului facial ar trebui să fie vizibile imediat după ce firele sunt puse la locul lor, dar efectul final va fi observat după vindecarea completă a zonei tratate. Pentru rezultate optime, există câteva recomandări și contraindicații pentru a te putea bucura complet de beneficiile liftingului cu fire resorbabile.

 

Beneficiile liftingului facial cu fire resorbabile

Printre beneficiile liftingului facial cu fire resorbabile se numără:

 

  • Rezultate instantanee

  • Îmbunătățirea producției naturale de colagen în piele

  • Mai accesibil decât liftingurile invazive

  • Relativ nedureros

 

Un lifting facial cu fire oferă un efect imediat de întinerire a aspectului tenului, precum și un efect regenerativ pentru rezultate progresive și naturale.

Când și cui i se recomandă procedura de lifting facial

Cei mai buni candidați pentru liftingul cu fire sunt pacienții care abia încep să observe o pierdere de colagen și ar dori să-și îmbunătățească structura pielii. 

 

Este ideal pentru pacienții care încep să simtă ca și cum pielea începe să-și piardă o parte din tensiunea sa, nu pentru persoanele care au de fapt pielea vizibil lăsată.

Care sunt riscurile procedurii de lifting facial?

Un lifting cu fire este considerat o procedură cu risc scăzut, cu timp de recuperare minim, dar există efecte secundare și risc de complicații, la fel ca în cazul oricărei alte proceduri. 

 

Imediat după intervenție, s-ar putea să experimentezi următoarele:

 

  • vânătăi

  • umflături

  • sângerare

  • durere ușoară în zona tratată

 

Astfel de simptome sunt temporare și ar trebui să dispară pe măsură ce zona tratată se vindecă. Există o șansă de 15 până la 20% de complicații, inclusiv gropițe. Posibilele complicații sunt minore și pot fi corectate cu ușurință, așa că discută cu medicul tău despre orice îngrijorare pe care ai putea să o resimți. 

Contraindicații specifice procedurii de lifting facial

Procedura de lifting facial are beneficii majore, dacă recuperarea are loc în condiții optime. Discută cu medicul tău despre posibilele îngrijorări pe care le-ai putea avea și acordă atenție sfaturilor și contraindicațiilor primite.

Contraindicații înainte de procedură

Evită orice tip de diluanți ai sângelui, suplimente, vitamine care subțiază sângele timp de două săptămâni înainte de programare, deoarece toate acestea pot cauza sângerări și risc crescut de vânătăi.

 

De asemenea, evită consumul de alcool, întrucât acesta poate încuraja formarea vânătăilor și încetini procesul de vindecare. 

 

În cele din urmă, dacă ai o infecție activă la nivelul feței/pielii sau o intervenție chirurgicală dentară recentă, ar trebui să amâni tratamentul. 

Contraindicații după procedură

După procedură, este recomandat să aplici comprese reci pentru a minimiza vânătăile și umflarea. De asemenea, recomandăm să dormi cu capul ridicat și pe spate pentru a preveni orice presiune asupra feței, atunci când dormi pe o parte. 

 

În plus, ar trebui să eviți spălarea sau chiar atingerea zonei de tratament timp de cel puțin 24 de ore. După ce trec cele 24h, este permisă curățarea foarte blândă a feței. 

 

Nu ar trebui să existe frecare puternică a feței sau masarea feței timp de două până la trei săptămâni după tratament, pentru a limita șansele ca sutura să se disloce sau să-și piardă aderența.

 

Exercițiile intense ar trebui limitate timp de una până la două săptămâni. 

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de lifting facial variază în funcție de tipul de intervenție folosit, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.