LIFTING FACIAL TOTAL

Lifting facial chirurgical – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Liftingul facial (ritidectomia) este o procedură chirurgicală estetică care oferă un aspect mai tânăr feței. Procedura poate reduce pielea lăsată și poate ajuta la netezirea pliurilor pielii de pe obraji și maxilar.

În timpul unui lifting facial, o fâșie de piele de pe fiecare parte a feței este trasă înapoi. Țesuturile de sub piele sunt modificate și excesul de piele este îndepărtat. Acest lucru conferă feței o formă mai tânără.

Adesea, liftingul facial include și un lifting al pielii din zona gâtului, reducând grăsimea și pielea lăsată de pe gât. 

Liftingul facial nu va corecta daunele cauzate de expunerea la soare, cum ar fi liniile fine și ridurile. Alte proceduri cosmetice pot aborda aspectul sau calitatea pielii în sine.

Cum are loc procedura de lifting facial?

În general, liftingul facial implică ridicarea pielii și strângerea țesuturilor și mușchilor de sub porțiunea de piele ridicată. Grăsimea de pe față și gât poate fi sculptată, îndepărtată sau mutată. Pielea feței este apoi redrapată peste contururile feței proaspăt repoziționate. Excesul de piele este îndepărtat, iar rana este cusută sau închisă cu bandă chirurgicală.

Inciziile pentru procedură depind de tehnicile care vor fi folosite si de preferințele pacientului. 

Opțiunile includ:

 • O incizie tradițională de lifting facial începe la tâmple, în linia părului. Continuă în jos și în jurul părții din față a urechilor. Se termină în spatele urechilor în scalpul inferior. Poate fi făcută o incizie până sub bărbie pentru a îmbunătăți aspectul gâtului.

 • O incizie limitată este mai scurtă și începe în linia părului chiar deasupra urechii. Se înfășoară în jurul urechii din față, dar nu se extinde până la nivelul scalpului inferior.

 • Incizia de lifting în zona gâtului începe în fața lobului urechii. Continuă în jurul urechii în partea inferioară a scalpului. De asemenea, se face o mică incizie sub bărbie.

Un lifting facial durează în general 3 până la 6 ore, dar poate dura mai mult dacă se fac alte proceduri cosmetice în același timp.

Beneficiile liftingului facial, recomandări și reacții adverse

Liftingul facial poate aborda aceste schimbări legate de vârsta pielii, îmbunătățind aspectul general al feței, eliminând excesul de piele și de grăsime. Este o procedură chirurgicală invazivă, așa că trebuie să știi că există contraindicații și recomandări pentru a te bucura pe deplin de beneficiile liftingului facial.

Beneficiile liftingului facial

Liftingul facial poate oferi feței și gâtului un aspect mai tânăr. Dar rezultatele liftingului nu sunt permanente. Odată cu vârsta, pielea feței poate începe să cadă din nou. În general, este de așteptat ca un lifting facial să aibă efecte până la 10 ani.

Printre cele mai vizibile beneficii ale procedurii de lifting facial se numără:

 • Îmbunătățirea fermității pielii, acolo unde înainte era lăsată

 • Corectarea conturului feței și a liniei mandibulare

 • Cicatrici ascunse și nesesizabile

 • Timp de recuperare destul de rapid

 • Rezultate care arată natural 

 • Efecte de lungă durată

Longevitatea fiecărui lifting facial va fi determinată de cât de bine ai grijă de pielea ta după procedură, precum și de genetică și de alegerile stilului de viață. Cu toate acestea, în general, poți anticipa că pielea ta va rămâne fresh, cu aspect mai tânăr, în medie de la șapte până la zece ani. În acel moment, vei putea opta pentru un alt tratament pentru a-ți menține vitalitatea pielii odată ce simptomele îmbătrânirii încep să apară din nou.

Când și cui i se recomandă procedura de lifting 

În general, candidații buni pentru un lifting facial includ:

Persoane sănătoase care nu au afecțiuni medicale care împiedică vindecarea

Nefumătorii

Persoane cu o perspectivă pozitivă și așteptări realiste

Discută cu medicul tău înainte pentru a vedea dacă există vreo afecțiune preexistentă care poate afecta rezultatele unui lifting facial.

Care sunt riscurile procedurii de lifting?

O intervenție chirurgicală de lifting facial poate provoca complicații. Unele pot fi gestionate cu îngrijire adecvată, medicamente sau altă intervenție chirurgicală. Complicațiile pe termen lung sau permanente sunt rare, dar pot provoca modificări ale aspectului. 

Ca orice alt tip de intervenție chirurgicală majoră, un lifting facial prezintă un risc de sângerare sau infecție. Există, de asemenea, riscul de a avea o reacție la anestezie. Anumite condiții medicale sau obiceiuri de stil de viață pot crește, de asemenea, riscul de complicații.

Contraindicații specifice procedurii de lifting

Intervențiile chirurgicale pot produce efectele nedorite dacă îngrijirea de după operație nu este corespunzătoare sau dacă există condiții medicale care ar putea afecta sănătatea și siguranța pacientului în timpul operației. 

Asigură-te că discuți cu medicul tău înainte de a începe demersurile pentru operație despre orice îngrijorare ai putea avea și despre ce trebuie să faci sau să eviți înainte și după intervenție.

Contraindicații înainte de procedură

Chirurgul tău te va sfătui să eviți aceste lucruri înainte de un lifting facial:

Medicamentele sau suplimentele pentru subțierea sângelui. Luarea de medicamente sau suplimente care subțiază sângele poate afecta capacitatea sângelui de a coagula. Acestea pot crește riscul de hematoame după intervenție chirurgicală. Aceste medicamente includ diluanți de sânge, aspirina, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), ginseng, Ginkgo biloba, ulei de pește și altele.

Condiții medicale. Dacă ai o afecțiune care împiedică coagularea sângelui, nu vei putea face un lifting facial. Alte afecțiuni pot crește riscul de vindecare proastă a rănilor, hematoame sau complicații cardiace. Acestea includ diabetul slab controlat și hipertensiunea arterială.

Fumatul – crește riscul de vindecare proastă a rănilor, hematoame și pierderea pielii după un lifting facial.

Modificări de greutate. Dacă ai un istoric de creștere și scădere repetate în greutate, este posibil să nu fii mulțumit de rezultatul pe termen lung al intervenției chirurgicale. Modificările de greutate afectează forma feței și starea pielii.

Înainte de intervenție, va trebui să te prezinți cu fața și părul curate. Probabil ți se va cere să te speli cu un săpun germicid în dimineața intervenției chirurgicale.

Evită să mănânci. Ți se va cere să eviți să mănânci după miezul nopții în noaptea dinaintea liftingului. Vei putea să bei apă și să iei medicamente care au fost aprobate de chirurgul tău.

Contraindicații după procedură

După un lifting facial, este posibil să ai o durere ușoară până la moderată, drenajul din incizii, umflături, vânătăi și amorțeală. Acestea sunt efecte temporare și vor dispărea odată ce rănile se vor vindeca.

Îngrijirea personală la domiciliu în primele trei săptămâni te va ajuta la recuperare și va reduce riscul de complicații:

 • Urmează instrucțiunile de îngrijire a rănilor întocmai cum le-ai primit de la chirurgul tău. 

 • Nu trage de crustele care se formează pe rană.

 • Urmează instrucțiunile despre când poți începe să utilizezi șampon și săpunuri și ce tipuri să utilizezi.

 • Poartă haine care se închid în față și evită hainele care sunt trase peste cap.

 • Evită presiunea sau mișcarea excesivă pe și în jurul inciziilor.

 • Evită utilizarea machiajului.

 • Evită activitățile sau sporturile intense sau aerobe.

 • Evită expunerea directă la soare a inciziei timp de trei săptămâni. Utilizează creme cu o protecție solară cu SPF 30 sau mai mare.

 • Evită colorarea, albirea sau permanentizarea părului timp de cel puțin șase săptămâni.

Încearcă să-ți programezi intervenția astfel încât să te asiguri că poți rămâne acasă să te odihnești până ce rana va fi complet vindecată.

Lifting Facial- Preț

Prețul pentru intervenția de lifting facial variază în funcție de tipul intervenție și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.