LIPOASPIRATIE GAMBE

Lipoaspirație – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Lipoaspirația (sau liposucția) este o procedură de chirurgie plastică ce ajută la îndepărtarea definitivă a excesului de grăsime din anumite zone pentru a sculpta silueta. Procedura presupune aspirația excesului de grăsime cu ajutorul unor tuburi subțiri numite canule introduse sub piele. Liposucția oferă un rezultat de durată cu cicatrici aproape invizibile.

Cum are loc procedura de lipoaspirație?

Chirurgul începe prin a marca zonele adipoase cu un marker chirurgical. Masele grase localizate sunt aspirate cu canule fine introduse sub piele prin incizii fine. Utilizarea microcanulelor permite ca grăsimea să fie aspirată ușor în timp ce este remodelată armonios silueta.

 

Liposucția îndepărtează celulele adipoase folosind canule fine conectate la un dispozitiv de aspirație blând. Canulele se introduc prin incizii foarte fine (3 până la 4 mm). Cicatricile de la liposucție sunt foarte discrete, de obicei ascunse în pliurile naturale ale pielii.

 

Mai multe zone ale corpului pot fi tratate cu liposucție:

 

 • Abdomen

 • Brațe superioare

 • Fese

 • Gambe și glezne

 • Piept și spate

 • Șolduri și coapse

 • Bărbie și gât

 

În unele cazuri, procedura de liposucție este combinată cu o intervenție de lipo sculpting, prin care grăsimea extrasă este tratată și apoi reintrodusă în alte părți ale corpului, conform dorințelor pacientului (de obicei, în sâni sau în zona feselor). 

Beneficiile lipoaspirației, recomandări și reacții adverse

Liposucția oferă rezultate excelente asupra armoniei siluetei. Talia este rafinată, curbele reproiectate și corpul remodelat. Intervenția este una invazivă, așa că trebuie să te asiguri că ești complet informat înainte de a lua o decizie, că ai așteptări realiste și că discuți cu medicul tău despre riscurile posibile, indicații și contraindicații.

 

Beneficiile lipoaspirației

Liposucția poate schimba viața multor oameni. Poate fi o modalitate excelentă de a-ți spori încrederea și de a te ajuta să te simți mai fericit cu aspectul tău. Așteptările realiste te pot ajuta să iei o decizie mai bine informată de a face o liposucție și de a te bucura de călătoria către un corp mai suplu și mai conturat.

 

Când și cui i se recomandă procedura de lipoaspirație

Nefumătorii care au 30% din greutatea corporală ideală, cu elasticitate a pielii foarte sensibilă și fără antecedente de sângerare, pot fi candidați buni pentru procedurile de liposucție.

 

Dacă ai experimentat recent o scădere dramatică în greutate (10 kg sau mai mult), ai o afecțiune autoimună sau hemoragică sau ai luat medicamente pentru subțierea sângelui, medicul te poate sfătui împotriva intervenției chirurgicale.

 

Discută cu medicul tău despre întregul tău istoric medical și orice îngrijorare pe care o poți avea, pentru a elimina orice fel de disconfort psihic sau fizic în timpul și după intervenția de lipoaspirație. 

 

Care sunt riscurile procedurii de lipoaspirație?

La fel ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale majore, liposucția prezintă riscuri, cum ar fi sângerarea și o reacție la anestezie. Complicațiile posibile specifice liposucției includ:

 

 • Contur și formă neregulată a zonei tratate. Pielea poate părea ondulată sau ofilită din cauza eliminării neuniforme a grăsimii, a elasticității slabe a pielii și a vindecării neobișnuite. Aceste modificări pot fi permanente. Deteriorarea sub piele de la tubul subțire (canula) care este utilizat în timpul liposucției poate da pielii un aspect permanent.

 • Acumulare de lichid. Sub piele se pot forma pungi temporare de lichid (seroame). Ele pot fi drenate cu un ac de către medicul tău. 

 • Amorţeală. Este posibil să simți amorțeală temporară sau permanentă în zona afectată. În cazuri foarte rare, este posibilă și iritația temporară a nervilor.

 • Infecţie. Infecțiile cutanate sunt rare, dar posibile. 

 

Riscul de complicații crește dacă chirurgul lucrează pe suprafețe mai mari ale corpului sau efectuează mai multe proceduri în timpul aceleiași operații. Discută cu chirurgul tău despre cum se aplică aceste riscuri în cazul tău.

Contraindicații specifice procedurii de lipoaspirație

Înainte de procedură, discută cu chirurgul la ce să te aștepți de la intervenția chirurgicală. Chirurgul dumneavoastră îți va revizui istoricul medical și te va întreba despre orice afecțiuni medicale pe care le poți avea și despre orice medicamente, suplimente sau plante medicinale pe care le poți lua și care pot afecta rezultatele intervenției. Urmează îndeaproape indicațiile și contraindicațiile medicului.

 

Contraindicații înainte de procedură

Înainte de intervenție, va trebui să întrerupi orice tratament cu medicamente care pot dilua sângele, cu cel puțin trei săptămâni înainte de operație. De asemenea, poate fi necesar să faci anumite teste de laborator înainte de procedură.

 

În ziua operației, va trebui să nu mănânci, însă poți bea apă.

 

Contraindicații după procedură

După procedură, te poți aștepta la unele dureri, umflături și vânătăi. Chirurgul tău îți poate prescrie medicamente pentru a ajuta la controlul durerii și antibiotice pentru a reduce riscul de infecție.

 

După procedură, chirurgul poate lăsa inciziile deschise și poate plasa drenuri temporare pentru a promova drenajul lichidului. De obicei, trebuie să porți articole de îmbrăcăminte de compresie (strânse), care ajută la reducerea umflăturilor, timp de câteva săptămâni.

 

Poate fi necesar să aștepți câteva zile înainte de a te întoarce la serviciu și câteva săptămâni înainte de a relua activitățile obișnuite, inclusiv exercițiile fizice.

 

În acest timp, este de așteptat ca unele nereguli de contur să fie observate, pe măsură ce grăsimea rămasă se instalează în poziție. Rezultatele pot fi observate în câteva săptămâni. 

 

Până atunci, zona tratată ar trebui să arate mai puțin voluminoasă. În decurs de câteva luni, zona tratată va avea un aspect mai slab, însă rezultatele finale se vor vedea treptat. 

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de lipoaspirație variază în funcție de tipul de implant folosit, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.