LIPOFILLING MAMAR - AUGMENTARE MAMARA CU GRASIME PROPRIE

Lipofilling Mamar – Augmentare Mamară cu Grăsime Proprie

Ce este lipofilling-ul mamar?

Lipofilling-ul mamar este o procedură chirurgicală minim invazivă care implică extragerea unei cantități de grăsime din zonele cu țesut adipos și injectarea acesteia în sâni pentru mărire sau corectarea neregularităților. Această metodă reduce riscurile asociate implanturilor cu silicon, deoarece grăsimea transferată provine din propriul organism și se integrează natural în țesuturile sânilor.

Augmentarea sânilor prin transfer de grăsime este considerată o abordare naturală, utilizând celulele proprii în locul materialelor artificiale, rezultând aspecte estetice satisfăcătoare și de durată.

Beneficiile intervenției de augmentare mamară cu grăsime proprie

Alegerea lipofilling-ului mamar vine cu numeroase avantaje, inclusiv:

  • Stabilitatea grăsimii injectate fără riscul de deplasare, cum se întâmplă cu implanturile din silicon.
  • O senzație mai naturală datorită grăsimii, care este mai ușoară decât siliconul.
  • Prevenirea lăsării sânilor pe termen lung, deoarece grăsimea are o densitate scăzută.
  • Absența cicatricilor vizibile după intervenție.
  • Subțierea și tonifierea zonei donatoare de grăsime.
    • Evitarea anumitor medicamente și antibiotice.

Menținerea unei bune hidratări prin consumul adecvat de lichide. Medicul va efectua o evaluare amănunțită a sânilor, inclusiv o ecografie mamară, pentru a verifica sănătatea acestora și a determina dacă sunt pregătiți pentru intervenție.Utilizarea lipofilling-ului ca procedură adjuvantă după implanturi sau în combinație cu alte proceduri.

Etapele procedurii de augmentare mamară cu grăsime proprie

Înainte de procedura de lipofilling mamar

Pacienta trebuie să urmeze indicațiile medicului specialist pentru pregătirea preoperatorie, care pot include:

Evitarea anumitor medicamente și antibiotice.

Menținerea unei bune hidratări prin consumul adecvat de lichide. Medicul va efectua o evaluare amănunțită a sânilor, inclusiv o ecografie mamară, pentru a verifica sănătatea acestora și a determina dacă sunt pregătiți pentru intervenție.

Recuperarea după augmentarea mamară cu grăsime proprie

După procedura de lipofilling mamar, pacienta va purta comprese în zona pieptului și în zona donatoare de grăsime. În primele 48 de ore, poate resimți disconfort, pentru care medicul va prescrie analgezice.

Pe parcursul perioadei de vindecare de aproximativ 6 săptămâni, se recomandă purtarea unei bustiere speciale pentru a menține forma sânilor și pentru a controla reabsorbția unei părți din grăsimea injectată. Majoritatea pacientelor își pot relua activitățile normale după prima săptămână, acordând însă o atenție deosebită protejării sânilor în prima lună.

La ce rezultate să te aștepți după lipofilling mamar?

Dacă procedura este realizată sub anestezie generală, simptomele post-operatorii pot include durere, greață, slăbiciune și somnolență, toate gestionabile cu medicamente adecvate.

În prima săptămână după intervenție, sânii și zona donatoare vor fi umflate și sensibile, cu posibilitatea apariției echimozelor, care se vor retrage în timp.

După aproximativ 3 luni, majoritatea umflăturilor vor dispărea, iar sânii vor începe să capete forma finală.

La 6 luni post-intervenție, medicul poate evalua necesitatea unei noi sesiuni de lipofilling pentru atingerea dimensiunii dorite inițial.

Procedura de lipofilling mamar oferă o soluție naturală și eficientă pentru augmentarea sânilor, asigurând rezultate estetice de lungă durată și o recuperare rapidă.