AUGMENTAREA FESELOR CU GRASIME PROPRIE

Mărire fese cu grăsime proprie – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Augmentarea fesieră cu grăsime proprie este o procedură cosmetică populară care implică transferul de grăsime pentru a ajuta la crearea mai mult volum în zona posterioară.

 

Augmentarea creează fese mai rotunde, mai ferme și cu aspect mai tânăr. Procedurile de augmentare pot folosi tehnici de îndepărtare a pielii lăsate sau pot volumiza o suprafață mai plată. În unele cazuri, chirurgul plastician poate combina tehnicile chirurgicale pentru a-ți oferi rezultatele dorite.

 

Pentru augmentarea fesieră, poți apela atât la augmentare cu grăsime proprie, cât și la procedura de lifting brazilian cu fire de suspensie sau la implanturi cu silicon.

 

Discută cu medicul chirurg care sunt opțiunile potrivite pentru tine, pentru a lua o decizie bine informată. 

Cum are loc procedura de mărire fese cu grăsime proprie?

Procedura de augmentare cu grăsime proprie constă în prelevarea și introducerea grăsimii, pentru rezultate cu aspect mai natural. Procedura presupune următorii pași:

 

Procedura se efectuează de obicei sub anestezie. Poți cere în prealabil un medicament antigreață, mai ales dacă anestezia îți face rău.

 

Chirurgul folosește apoi liposucția pentru a îndepărta grăsimea din alte zone ale corpului, cum ar fi șoldurile, abdomenul și coapsele. Liposucția în sine implică efectuarea de incizii în piele și apoi utilizarea unui tub pentru a îndepărta grăsimea din corp.

 

Depozitele de grăsime care tocmai au fost îndepărtate din organism sunt purificate și pregătite pentru injectare în fese.

 

Chirurgul va finaliza apoi procedura prin injectarea grăsimii procesate în anumite zone ale feselor pentru a crea un aspect mai rotunjit, mai plin. Sunt realizate trei până la cinci incizii în jurul feselor pentru transferul de grăsime.

 

Atât liposucția, cât și inciziile de transfer de grăsime sunt închise cu cusături. Chirurgul îți va aplica apoi o îmbrăcăminte de compresie pe zonele afectate ale pielii pentru a minimiza riscul de sângerare.

Beneficiile augmentării fesiere cu grăsime proprie, recomandări și reacții adverse

Ca procedură de augmentare a feselor, transferul de grăsime are avantajul major de a oferi rezultate cu aspect natural. De asemenea, prin prelevarea grăsimii din alte zone ale corpului, procedura poate rezolva și alte nemulțumiri legate de aspect ale pacientului, cum ar fi tonifierea abdomenului sau coapselor. 

 

Cu toate acestea, procedura nu este lipsită de riscuri, așa că îți recomandăm să te informezi cât mai mult și să discuți cu medici profesioniști despre beneficiile, riscurile și avantajele augmentării fesiere cu grăsime proprie.

 

Beneficiile augmentării fesiere cu grăsime proprie 

Spre deosebire de alte forme de intervenție chirurgicală a feselor, cum ar fi plasarea implanturilor fesiere din silicon, augmentarea cu grăsime proprie este promovată pentru a oferi rezultate mai naturale, creând mai mult volum.

 

Poate ajuta la rezolvarea anumitor probleme, cum ar fi pielea lăsată și lipsa de formă care apar uneori odată cu vârsta.

 

De asemenea, ai putea lua în considerare procedura dacă ești deranjat de dezechilibrele siluetei care fac dificilă purtarea confortabilă a îmbrăcămintei.

 

Un alt beneficiu al augmentării cu grăsime proprie a feselor este că există un risc mai mic de infecție în comparație cu implanturile fesiere din silicon. Are un profil de siguranță mai bun decât alte substanțe.

 

Când și cui i se recomandă procedura de mărire fese cu grăsime proprie

Este recomandat să consulți un chirurg estetician înainte de a lua în considerare o astfel de procedură. Poți fi un candidat bun pentru augmentarea fesieră dacă:

 

 • Ți-ai pierdut forma naturală din cauza fluctuațiilor de greutate sau înaintării în vârstă

 • Nu te simți confortabil în hainele tale

 • Ai suficiente depozite de grăsime în șolduri și în alte zone pentru prelevare

 • Ești nefumător

 • Ai o greutate sănătoasă

 • Ai un stil de viață sănătos în general, care include exerciții fizice regulate

 • Nu ai avut infecții sau complicații recente legate de intervenții chirurgicale

Discută cu medicul chirurg despre întregul tău istoric medical relevant înainte de a te supune unei proceduri chirurgicale.

 

Care sunt riscurile procedurii de augmentare fesieră cu grăsime proprie?

În ciuda multiplelor avantaje pe care augmentarea fesieră cu grăsime proprie le presupune, există câteva efecte secundare care merită luate în considerare.

 

Procedura de augmentare fesieră cu grăsime proprie poate prezenta mai puține riscuri în comparație cu alte intervenții chirurgicale, cum ar fi implanturile fesiere cu silicon. Totuși, la fel ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, această procedură prezintă riscul de reacții adverse – unele foarte grave. Acestea includ:

 

 • infecţie

 • cicatrici

 • durere

 • bulgări sub piele în zonele aspirate sau injectate

 • pierderea pielii în zonele tratate din cauza infecției profunde

Un alt efect secundar cunoscut este incapacitatea feselor de a prelua depozitele de grăsime introduse. O anumită cantitate de grăsime injectată este descompusă și absorbită de organism. Uneori este posibil să ai nevoie de una sau două proceduri suplimentare.

 

Pentru a ajuta la minimizarea acestui risc, chirurgul poate introduce grăsime suplimentară prima dată.

Contraindicații specifice procedurii de augmentare fesieră cu grăsime proprie

Pentru a-ți garanta rezultate optime și a minimiza riscurile asociate procedurii de augmentare fesieră cu grăsime proprie, îți recomandăm să respecți indicațiile medicilor înainte și după intervenția chirurgicală, cât și contraindicațiile și îngrijirea postoperatorie.

 

Contraindicații înainte de procedură

Chirurgul tău plastician îți va oferi instrucțiuni despre cum să te pregătești cel mai bine pentru intervenția chirurgicală. 

 

Va trebui să întrerupi:

 

 • Fumatul cu cel puțin șase săptămâni înainte de operație.

 • Tratamentele cu medicamente care cresc sângerarea, cum ar fi aspirina, AINS și suplimente pe bază de plante.

Menține-te hidratat înainte și după operație. Hidratarea este esențială pentru a asigura o recuperare cu succes și în siguranță după mărirea feselor sau orice altă intervenție chirurgicală.

 

Contraindicații după procedură

Ca orice operație estetică, va trebui să ai grijă și să respecți indicațiile medicului după intervenție. Nu vei putea sta în fund timp de două săptămâni după operație și va trebui să dormi pe o parte sau pe burtă până când zona se va vindeca complet.

 

Fesele pot fi umflate timp de câteva săptămâni pe măsură ce te recuperezi, iar rănile se vindecă. 

 

Poți ajuta la asigurarea unui rezultat pozitiv, asigurându-te că greutatea ta nu fluctuează.

 

După operația de augmentare a feselor, va trebui să:

 

 • Aștepți până la primul duș timp de 24 până la 48 de ore.

 • Stai pe o pernă și să dormi pe burtă.

 • Este posibil să folosești drenuri chirurgicale.

 • Porți îmbrăcăminte de compresie.

De asemenea, poate fi necesar să începi (sau să continui) să iei medicamente, inclusiv:

 

 • Antibiotice

 • Medicamente pentru durere

 • Medicament pentru prevenirea cheagurilor de sânge

 • Balsam pentru scaun

Inițial, este posibil să ai nevoie de mai multe proceduri până când vei obține rezultatele dorite. De asemenea, poate dura până la șase luni până când vei vedea rezultatele complete ale procedurii inițiale.

 

În general, rezultatele acestei intervenții chirurgicale durează de la câteva luni până la câțiva ani.

Mărire fese cu grasime proprie preț

Prețul pentru intervenția de augmentare fesieră cu grăsime proprie variază în funcție de specificul procedurii și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

 

DETALII COSTURI:

 

 • Lifting brazilian fese (Grăsime proprie abdominală) – 3,290€

 • Lifting brazilian fese (Transfer grăsime proprie 1 zonă) – 2,750€

 • Lifting brazilian fese (Transfer grăsime proprie 2 zone) – 2,990€

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.