MARIREA PENISULUI

Mărire penis – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Operația de mărire a penisului este o intervenție chirurgicală care are rolul de a corecta dimensiunile unui micropenis sau de a crește dimensiunile penisului în funcție de dorințele specifice ale pacientului.

 

Procedura de augmentare a penisului poate fi executată cu ajutorul a două abordări: 

 

 • Operație pentru alungirea penisului (creștere în lungime)

 • Operație pentru augmentarea în grosime a penisului (creștere în circumferință)

 

Pot exista motive medicale pentru a solicita o intervenție chirurgicală de mărire a penisului, în cazului unui micropenis sau unui penis îngropat. Micropenisul, sau un penis foarte mic, este o afecțiune congenitală (cu care te naști). Un penis îngropat se referă la un penis ascuns sub pielea abdomenului, coapselor sau scrotului. Acest lucru poate fi congenital sau se poate întâmpla și odată cu trecerea timpului.

Cum are loc procedura de mărire penis?

Există diferite tipuri de proceduri folosite pentru a modifica dimensiunile penisului. Procedurile efectuate în mod obișnuit includ:

 

 • Ligamentoliza: Ligamentul suspensor care conectează penisul de osul pubian este tăiat chirurgical. Penisul flasc atârnă mai jos și pare mai lung.

 • Mărirea penisului folosind grăsime autologă: medicul îndepărtează grăsimea prin liposucție, apoi injectează acea grăsime în penis pentru a crește circumferința.

 • Mărirea penisului folosind materiale de umplutură dermice: medicul injectează materiale cu rol de filler sub pielea penisului (subcutanat). 

 • Îndepărtarea chirurgicală a stratului adipos suprapubian: țesutul adipos din jurul penisului este îndepărtat chirurgical pentru bărbații cu penisul „îngropat”. Acest lucru nu crește dimensiunea penisului, ci reduce dimensiunea țesuturilor din jurul acestuia pentru a dezvălui lungimea reală a penisului.

 

În funcție de tipul de procedură la care vei fi supus, medicul poate efectua tratamentul într-un cadru ambulatoriu sau într-o sală de operație.

Beneficiile augmentării penisului, recomandări și reacții adverse

Procedura de mărire a penisului are ca rezultat creșterea lungimii și/sau a circumferinței penisului. Dacă ai obiective și așteptări rezonabile cu privire la procedura pe care o alegi, atunci te vei putea simți mai încrezător în urma unei astfel de intervenții.

 

Beneficiile augmentării penisului

Pe lângă beneficiile evidente de creștere a dimensiunii penisului, intervenția poate corecta anumite afecțiuni provocate de un micropenis sau de un penis îngropat, restabilind funcționalitatea normală a penisului:

 

 • Capacitatea de a urina în picioare.

 • Posibilitatea unui act sexual penetrant.

 

Intervenția de mărire a penisului prin alungire sau îngroșare poate aduce beneficii și la nivel psihologic și emoțional, îmbunătățind starea psihică a pacientului și încrederea în sine.

 

Când și cui i se recomandă procedura de mărire penis

Înainte de operația de mărire a penisului, la fel ca în cazul oricărei alte intervenții chirurgicale, va trebui să te asiguri că ești eligibil pentru procedură. Împreună cu medicul tău, va trebui să răspunzi la următoarele întrebări, pentru a putea verifica dacă ești un candidat potrivit pentru procedură:

 

 • Ești suficient de sănătos pentru anestezie și operație?

 • Ai trecut prin examinările psihologice necesare?

 • Înțelegi toate riscurile procedurii?

 • Fumezi sau folosești tutun?

 • Esti circumcis?

 • Iei medicamente care pot interfera cu vindecarea, cum ar fi diluanții de sânge?

 • Suferi de diabet zaharat?

 • Ai avut intervenții chirurgicale pelvine anterior?

 

Vei putea discuta despre toate detaliile care pot interfera cu succesul procedurii împreună cu medicul tău. Asigură-te că-i transmiți orice nelămurire sau îngrijorare înainte de a te supune procedurii, pentru a beneficia de o intervenție cât mai sigură și fără probleme.

 

Care sunt riscurile procedurii de mărire penis?

Există mai multe riscuri pe care intervenția de mărire a penisului le poate presupune, inclusiv:

 

 • O posibilă reacție secundară la anestezie.

 • Cicatrici sau reacții inflamatorii.

 • Iregularități ale formei penisului din cauza cicatricilor. 

 • Pierderea senzației sau durere în penis.

 • Disfuncție erectilă.

 • Posibile infecții.

 

În funcție de așteptările tale, poți fi nemulțumit de rezultate (penisul nu este atât de mare pe cât te așteptai), necesitând o operație ulterioară. De aceea este foarte important să discuți cu medicul tău despre rezultatele pe care le poți obține, pentru a avea așteptări rezonabile.

Contraindicații specifice procedurii de mărire penis

La fel ca în cazul oricărei alte intervenții estetice chirurgicale, rezultatele și vindecarea pot fi îmbunătățite dacă îți păstrezi o rutină bună de îngrijire după operație și dacă respecți indicațiile și contraindicațiile oferite de medicul tău înainte și după operație.

 

Contraindicații înainte de procedură

Chirurgul tău îți va oferi instrucțiuni preoperatorii amănunțite, va răspunde la orice întrebări pe care le ai înainte de operație, va face un istoric medical detaliat și va efectua un examen fizic pentru a determina dacă ești eligibil pentru o intervenție chirurgicală.

 

Înainte de procedură, va trebui să:

 

 • Renunți la fumat pentru a promova o vindecare mai rapidă.

 • Eviți să iei aspirină, anumite medicamente antiinflamatoare și unele medicamente pe bază de plante care pot provoca sângerare crescută.

 • Te hidratezi înainte și după operație pentru o recuperare sigură.

 

Asigură-te că transmiți medicului tău orice informații din istoricul tău medical care ar putea interfera cu buna desfășurare a procedurii.

 

Contraindicații după procedură

A doua zi după operație, trebuie să participi la o consultație cu chirurgul tău, în timpul căreia acesta îți va oferi instrucțiuni postoperatorii detaliate, îți va schimba pansamentul medical și îți va răspunde la orice întrebări pe care le-ai putea avea.

 

După operație, penisul va fi înfășurat într-un pansament pentru cel puțin 7-8 zile. În cazul intervenției de alungire, chirurgul îți va oferi instrucțiuni pentru a masa și întinde penisul, pentru a asigura rezultate optime.

 

Este important să eviți activitățile intense, cum ar fi sportul sau ridicarea greutăților timp de patru săptămâni după operație. 

 

Evită aspirina, vitamina E și capsulele de ulei de pește timp de două săptămâni după operație pentru a diminua vânătăile.

 

Durerea postoperatorie după operația estetică este de obicei minimă. Unele vânătăi și umflături sunt normale și se vor diminua treptat până în a 2-a săptămână postoperator. Timp de câteva zile după operație, pot apărea unele dureri sau disconfort după erecție. 

 

De obicei, activitățile sexuale pot fi reluate după 4-6 săptămâni, cu excepția cazului în care chirurgul te sfătuiește altfel.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de mărire penis variază în funcție de abordarea necesară și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.