MARIREA PENISULUI

Un barbat care este complexat de dimensiunea penisului sau care are un micropenis poate recurge la operatia de marire a penisului. Cum are loc aceasta operatie? La ce ar trebui sa te astepti in ceea ce priveste alungirea sau marirea penisului?

Castigarea catorva centimetri in latime sau lungime a penisului, acesta este scopul celor care recurg la aceasta operatie. Cunoscuta drept penoplastie, aceasta a cunoscut o crestere brusca a cererii in ultimii zece ani.

Aceste operatii sunt destinate barbatilor care, din diverse motive, simt ca dimensiunea penisului lor nu este suficienta. Este mult mai rar la barbatii cu micropenis (sub 8 cm in erectie).

De cele mai multe ori, asadar, nu este vorba de tratarea problemelor de sanatate, chiar daca operatia are desigur o rezonanta psihologica si fizica.

Cum decurge operatia? Cati centimetri te poti astepta sa castigi?

Doua variante sunt disponibile pentru pacient: alungire sau ingrosare.

Alungirea consta in eliberarea atasamentelor care merg de la pubis la penis prin taierea ligamentului care le leaga. Penisul castiga astfel 2,5 cm pana la 3 cm in lungime.

Tehnica de ingrosare are ca scop reinjectarea grasimii prelevate dintr-o zona donatoare a pacientului in penis, si anume, din coapse sau din burta. Si castigul mediu in circumferinta este de 3 cm pana la 4 cm, in functie de dorinta pacientului si de grasimea disponibila.

In orice caz, este de cele mai multe ori o operatie in ambulatoriu, adica cu revenire in timpul zilei, iar alungirea si largirea pot merge mana in mana.

Interventia elibereaza corpurile cavernoase atasate pubisului, astfel incat aceasta modifica dimensiunea penisului atat in repaus, cat si in erectie.