MEZOTERAPIE CU DERMAPEN

Mezoterapie cu Dermapen – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Mezoterapia este o tehnică care folosește injecții de vitamine, enzime, hormoni și extracte de plante pentru a întineri și întări pielea, precum și pentru a elimina excesul de grăsime.

 

Tehnica folosește ace foarte fine pentru a administra o serie de injecții în stratul mijlociu (mezoderm) al pielii. Deseori, aceste injecții sunt realizate cu ajutorul unor instrumente specializate (precum pistolul de alopecie sau Dermapen), care administrează la adâncimi sigure nutrienți și vitamine, stimulând crearea de colagen și rejuvenarea pielii. 

 

Dermapen este un tratament cu micro-needling, care promovează producția naturală de colagen în piele pentru a îmbunătăți aspectul vergeturilor, cicatricilor de acnee, ridurilor, pigmentării și multor alte afecțiuni ale pielii. 

 

Dermapen creează mici perforații în piele, astfel încât nutrienții din formulele folosite în timpul tratamentului pot fi absorbiți profund în piele, stimulând colagenul natural. Procesul Dermapen este rapid și nu dăunează stratului dermic al pielii.

Cum are loc procedura de mezoterapie cu Dermapen?

Tratamentul se bazează pe utilizarea unui dispozitiv automat cu microace care penetrează straturile pielii (dermul și epidermul) în mod controlat, stimulând capacitățile naturale de refacere ale pielii. 

Instrumentul Dermapen este format din 11 ace minuscule. Dimensiunile acestor ace vor fi ajustate de către terapeutul tău între 0,5 și 2,5 milimetri.

O consultație profesională stabilește cât de des ar trebui să urmezi tratamentul cu mezoterapie Dermapen, ce adâncime va fi cea mai eficientă și câte proceduri sunt necesare.

În timpul procedurii, stratul superior al pielii va suferi mici perforații care permit nutrienților și vitaminelor utilizate în timpul tratamentului să fie absorbite mai rapid. 

În urma acestor leziuni, corpul nostru reacționează prin stimularea producției de colagen pentru a se reface mai rapid.

Beneficiile mezoterapiei cu Dermapen, recomandări și reacții adverse

Mezoterapia cu Dermapen este un tratament minim invaziv, cu rezultate vizibile și de durată. Deși riscurile unui astfel de tratament sunt minime, asigură-te că discuți cu medicul tău despre orice îngrijorare pe care o poți avea și că urmezi îndeaproape indicațiile și contraindicațiile sale.

 

Beneficiile mezoterapiei cu Dermapen

Mezoterapia cu Dermapen oferă o gestionare eficientă a multor afecțiuni ale pielii.

 

Toate zonele corpului, inclusiv fața, zona buzelor, zona ochilor, urechile, gâtul, pieptul, mâinile și scalpul pot fi tratate cu precizie. Mezoterapia cu Dermapen oferă luminozitate pielii, fermitate și tonifierea trăsăturilor și contururilor feței. Mezoterapia cu Dermapen uniformizează nuanța și textura pielii și diminuează cicatricile și vergeturile.

 

Mezoterapia cu Dermapen poate ajuta la îmbunătățirea aspectului:

 

 • Ridurilor și liniilor fine

 • Acneei sau cicatricilor provocate de acnee

 • Hiperpigmentării și melasmei

 • Cicatricilor și vergeturilor

 • Dimensiunii porilor

 • Rozaceei

 • Căderii părului

 

De obicei, te poți aștepta la îmbunătățiri ale aspectului și texturii pielii după o singură sesiune. După numai 8-12 săptămâni, vei începe să observi rezultatele de durată și mai semnificative. Pielea ta va continua să se îmbunătățească până la 12 luni, mai ales dacă urmezi cu atenție indicațiile de îngrijirea după tratament.

 

Când și cui i se recomandă procedura de mezoterapie cu Dermapen

Mezoterapia cu Dermapen este indicată pentru pacienții care se confruntă cu cicatrici, riduri sau hiperpigmentare. Cu toate acestea, dacă ai infecții active ale pielii, va fi nevoie să le tratezi mai întâi cu medicamente și cosmetice topice înainte de a-ți face programare pentru mezoterapie cu Dermapen.

 

În general, nu este recomandat să apelezi la mezoterapie cu Dermapen dacă prezinți:

 

 • o infecție activă a pielii

 • acnee activă

 • cicatrici cheloide

 • un tip de piele instabil

 

Discută cu medicul tău despre orice îngrijorare poți avea și asigură-te că ești un candidat potrivit pentru a beneficia de rezultate optime.

 

Care sunt riscurile procedurii de mezoterapie cu Dermapen?

În general, comunitatea medicală consideră că mezoterapia cu Dermapen este un tratament sigur și eficient, dar există încă unele riscuri.

 

Riscul principal este iritarea pielii după procedură. Alte reacții adverse ar putea include:

 

 • umflături

 • disconfort la nivelul zonei tratate

 • roşeaţă

 • vânătăi

 • uscăciune

 • descuamarea pielii

 

Cu toate acestea, astfel de simptome sunt temporare și ar trebui să dispară pe măsură ce pielea reușește să se vindece.

Contraindicații specifice procedurii de mezoterapie cu Dermapen

Chiar dacă mezoterapia cu Dermapen este considerată o procedură sigură și cu riscuri minime, asigură-te că respecți indicațiile și contraindicațiile oferite de medicul tău pentru a beneficia de cele mai bune rezultate.

 

Contraindicații înainte de procedură

În săptămâna premergătoare ședinței de tratament, ar trebui să eviți medicamentele cu potențial de subțiere a sângelui. 

 

De asemenea, dacă plănuiești să faci tratament cu Dermapen, trebuie să întrerupi orice tratament topic, cum ar fi Roaccutane sau orice produs cosmetic care conține retinol cu cel puțin 6 luni înainte de tratament. 

 

Evită cremele pentru îndepărtarea părului, epilarea cu laser sau epilarea cu ceară în zona feței, cel puțin 8 zile înainte și după ședințele de tratament.

 

Ferește-te de razele UV în săptămâna premergătoare ședinței de tratament. Evită să mergi la bronzat, minimizează expunerea la soare și folosește creme cu protecție solară cu spectru larg SPF 50. 

 

Dacă ai antecedente de herpes, va trebui să iei medicamente antivirale cu 48 de ore înainte de tratament și în ziua ședinței.

 

În ziua tratamentului, nu aplica machiaj, loțiuni sau creme de protecție solară pe zona de tratament. Dacă tratamentul va viza fața, folosește un cleanser delicat înainte de a veni la programare. 

 

Nu experimenta cu produse cosmetice noi înainte de tratament pentru a evita posibilele alergii sau iritații. 

 

Contraindicații după procedură

După tratament, ar trebui să eviți să-ți atingi pielea din zona tratată în săptămâna următoare sesiunii de tratament. La un moment dat, între trei și cinci zile după tratament, pielea ta va părea uscată și va începe să se decojească. Nu încerca să o decojești, întrucât riști o iritație sau o infecție. 

 

De asemenea, ar trebui să eviți suprahidratarea pielii în timpul procesului de peeling natural. Dacă îți hidratezi excesiv pielea, va dura mai mult să se decojească și vei reduce rata cu care vezi rezultatele finale ale tratamentului tău cu Dermapen.

 

Fă tot posibilul să eviți transpirația în primele trei zile după ședința de tratament. Evită dușurile sau băile fierbinți cu aburi, jacuzzi-urile, saunele și băile de aburi. Evită activitățile fizice intense. 

 

Nu utiliza produsele cosmetice și machiaj pe care le incluzi de obicei în rutina zilnică în primele cinci până la șapte zile după tratament. 

 

Nu trebuie să aplici gheață pe zona de tratament, întrucât va împiedica procesul inflamator natural de care pielea ta are nevoie pentru vindecare.

 

Evită consumul de alcool și de tutun cel puțin pentru o săptămână după tratament pentru a-i permite pielii să se vindece.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de mezoterapie cu Dermapen variază în funcție de tipurile de complexe și substanțe folosite, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.