MEZOTERAPIE CU PISTOL ALOPECIE

Mezoterapie pistol alopecie – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Mezoterapia este o tehnică care folosește injecții de vitamine, enzime, hormoni și extracte de plante pentru a întineri și întări pielea și scalpul, precum și pentru a elimina excesul de grăsime.

 

Mezoterapia poate fi utilizată pentru:

 

 • Îndepărtarea grăsimii din zone precum față, abdomen, coapse, fese, șolduri, picioare și brațe;

 • Reducerea celulitei

 • Estomparea ridurilor și liniilor fine

 • Tonifierea pielii

 • Reconturarea corpului

 • Iluminarea pielii pigmentate

 • Tratarea alopeciei, o afecțiune care provoacă căderea părului

 

Tehnica folosește ace foarte fine pentru a administra o serie de injecții în stratul mijlociu (mezoderm) al pielii. 

 

Nu există o formulă standard pentru substanțele injectate în timpul mezoterapiei. Medicii folosesc multe soluții diferite, inclusiv:

 

 • medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi vasodilatatoare și antibiotice

 • hormoni precum calcitonina și tiroxina

 • enzime precum colagenoza și hialuronidaza

 • extracte din plante

 • vitamine și minerale

 

Folosind cocktailuri terapeutice complexe ce conțin biotină, minoxidil, finasteride, dexpantenol, oligoelemente, vitamine, siliciu organic și alte substanțe bioregenerative, după o schemă bine pusă la punct și personalizată, mezoterapia oferă scalpului refacerea celulară și stimularea circulației în zonele în care prezintă pierderea părului. 

 

Mezoterapia pentru alopecie ajută la regenerarea în adâncime a foliculilor de păr, având ca rezultat o îmbunătățire semnificativă a creșterii și menținerii densității părului.

Cum are loc procedura de mezoterapie pentru alopecie?

Mezoterapia capilară pentru alopecie constă în biostimulare, un tratament care activează biologic celulele părului prin mici injecții subcutanate, care sunt total nedureroase. Acesta inversează contracția foliculilor și stimulează grosimea și creșterea părului.

 

Procedura constă în mai multe ședințe de injectare directă pe scalp cu ajutorul unui dispozitiv numit pistol de alopecie. Pe pistol este montată o seringă cu adâncime de injecție reglabilă. Cu ajutorul unui astfel de pistol, poate fi introdus în adâncimea scalpului orice cocktail terapeutic, a cărui acțiune vizează tratarea căderii părului.

 

Formula folosită în mezoterapie pentru alopecie conține ingrediente precum biotină, minoxidil, finasteride, dexpantenol, oligoelemente, vitamine, siliciu organic și alte substanțe bioregenerative.

 

Odată ce mixul de vitamine este injectat, acesta influențează circulația sângelui către foliculul de păr. Mezoterapia chimică îmbunătățește producția de colagen pentru a stimula creșterea părului.

 

Pentru rezultate vizibile, sunt necesare mai multe ședințe a câte 10-30 de minute fiecare. Poți discuta cu medicul tău pentru a stabili un plan de tratament potrivit pentru nevoile tale.

Beneficiile mezoterapiei pentru alopecie, recomandări și reacții adverse

Deși nu există riscuri foarte mari în urma unei proceduri de mezoterapie pentru alopecie, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte să apelezi la un astfel de tratament pentru a putea profita de beneficiile complete ale întregii proceduri.

 

Beneficiile mezoterapiei pentru alopecie

Beneficiile majore ale mezoterapiei pentru reducerea căderii părului includ:

 

 • Livrare directă către stratul dermic

 • Stimularea foliculilor de păr

 • Sigur, nedureros și eficient

 • Creșterea imunității scalpului

 • Reducerea inflamației scalpului

 • Restabilirea nivelurilor normale ale pH-ului

 • Eliminarea toxinelor limfatice

 

Ca o alternativă minim invazivă pentru a promova creșterea părului și a rezolva problemele legate de căderea părului, mezoterapia este un tratament excelent și accesibil, care îți poate oferi un păr cu aspect mai sănătos în cel mai scurt timp.

 

Când și cui i se recomandă procedura de mezoterapie

Tratamentul a fost inițial prescris pentru cei cu alopecie – o afecțiune în care există o absență parțială sau completă a părului din anumite zone ale scalpului –, însă oricine se confruntă cu căderea părului poate beneficia de mezoterapie.

 

Cu toate acestea, persoanele care sunt însărcinate sau au afecțiuni ale pielii, inflamații dermice, diabet sau hemofilie ar trebui să stea departe de tratament, deoarece acesta le poate deteriora sănătatea.

 

Care sunt riscurile procedurii de mezoterapie pentru alopecie?

Dacă mergi la un medic profesionist, nu există multe riscuri sau efecte secundare ale mezoterapiei pentru păr. De fapt, deoarece este non-invaziv, majoritatea pacienților pot reveni la activitățile obișnuite imediat după efectuarea procedurii. 

 

Poate exista un anumit nivel de disconfort sau dureri, dar acestea pot fi diminuate cu creme anestezice.

 

Cu toate acestea, dacă ești alergic la oricare dintre ingrediente, atunci s-ar putea să apară mâncărimi – dar, în general, nu ai de ce să-ți faci griji.

 

Dacă intenționezi să te programezi pentru o astfel de procedură, asigură-te că transmiți medicului informațiile necesare despre eventualele alergii pe care le poți avea pentru a evita potențialul disconfort. 

Contraindicații specifice procedurii de mezoterapie pentru alopecie

Efectele mezoterapiei pentru alopecie și durata lor depind în mare măsură de starea părului și starea de sănătate a pacientului. Pentru a obține un rezultat proeminent care durează o perioadă mai lungă de timp, trebuie să te asiguri că urmezi îndeaproape indicațiile medicului tău și că ești atent la contraindicațiile specifice procedurii.

 

Contraindicații înainte de procedură

Înainte de mezoterapie, consultă-ți medicul pentru a ști cum să te pregătești pentru procedură.

 

Evită aspirina sau orice medicamente antiinflamatoare nesteroidiene timp de o săptămână înainte de a merge la procedură.

 

Contraindicații după procedură

La sfârșitul procedurii, rămân mici răni de la injecții, care se vor vindeca în timp de câteva zile. 

 

În acest timp, evită să-ți speli părul pentru o anumită perioadă, mai ales cu balsamuri și șampon. Apa și șamponul pot afecta negativ rezultatul procedurii, iar procesul de vindecare va fi întârziat.

 

Evită expunerea la soare pentru o perioadă (2-3 zile).

 

Nu trebuie să faci duș în primele 10 ore după mezoterapie. Zonele de injectare trebuie să fie păstrate uscate pentru a asigura o vindecare rapidă. Nu folosi sauna sau piscina cel puțin 7 zile

 

Evită masajul zonelor de injectare până când acestea sunt complet vindecate. 

 

Evită consumul de alcool, întrucât acesta stimulează vasodilatația. Acest lucru afectează negativ eficiența mezoterapiei.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de mezoterapie pentru alopecie variază în funcție de tipurile de vitamine și substanțe folosite, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.