MEZOTERAPIE - TRATAMENT ANTICELULITIC

Mezoterapie tratament anticelulitic – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Mezoterapia este o tehnică care folosește injecții de vitamine, enzime, hormoni și extracte de plante pentru a întineri și întări pielea, precum și pentru a elimina excesul de grăsime.

Mezoterapia poate fi utilizată pentru:

 • Îndepărtarea grăsimii din zone precum față, abdomen, coapse, fese, șolduri, picioare și brațe;

 • Reducerea celulitei

 • Estomparea ridurilor și liniilor fine

 • Tonifierea pielii

 • Reconturarea corpului

 • Iluminarea pielii pigmentate

 • Tratarea alopeciei, o afecțiune care provoacă căderea părului

Tehnica folosește ace foarte fine pentru a administra o serie de injecții în stratul mijlociu (mezoderm) al pielii. 

Pentru ameliorarea celulitei, este folosită o formă specială a mezoterapiei numită carboxiterapie, prin care se infuzează dioxid de carbon sub piele pentru a crește circulația sângelui și a stimula producția de colagen nou.

Tratamentul este de obicei destinat reducerii depozitelor de grăsime, precum și a apariției celulitei, vergeturilor, cicatricilor de acnee, liniilor fine și ridurilor. Poate fi efectuat oriunde pe corp, inclusiv pe față, gât, brațe, stomac, fese și picioare. 

Cum are loc procedura de mezoterapie pentru celulită?

Specificul procedurii va varia în funcție de partea corpului tratată. Dar mecanica procedurii este în mare parte aceeași, iar procedura durează începând de la 15 până la 45 de minute, în majoritatea cazurilor.

Medicul va utiliza un rezervor de dioxid de carbon care duce gazul către un ac mic, printr-un tub steril.

Dacă ești îngrijorat în legătură cu acele sau ești sensibil la durere, medicul va aplica o cremă anestezică pe piele, astfel încât să nu simți injecțiile la fel de mult.

Apoi va introduce acul sub piele, în țesutul subcutanat și va injecta o cantitate mică de dioxid de carbon. Este posibil să simți puțină presiune și un mic disconfort pe măsură ce se extinde sub piele.

Beneficiile mezoterapiei pentru celulită, recomandări și reacții adverse

Carboxiterapia este un tratament nedureros cu efecte secundare minime, iar beneficiile pot fi observate chiar și după prima ședință, deși în general, sunt recomandate minimum 6 ședințe pentru efecte de lungă durată. 

 

Beneficiile mezoterapiei pentru celulită

Un beneficiu al carboxiterapiei este ameliorarea celulitei sau a grăsimii de sub piele, care îi conferă un aspect nodulos. Acest tratament poate fi folosit și pentru a ajuta la sculptarea corpului prin eliminarea excesului de grăsime în anumite zone. 

Injectarea de dioxid de carbon în aceste zone scade numărul de celule adipoase și face ca pielea să se strângă și să pară mai tonifiată. Carboxiterapia este adesea folosită împreună cu liposucția pentru conturarea corpului (înlăturarea excesului de piele și grăsime din corp).

Carboxiterapia poate reduce aspectul vergeturilor. Injectarea de dioxid de carbon stimulează celulele numite fibroblaste care produc colagen, elastină și acid hialuronic. 

Carboxiterapia este, de asemenea, utilizată împreună cu alte tratamente pentru a ajuta la vindecarea rănilor cronice care se pot dezvolta cu afecțiuni precum diabetul și boala arterelor periferice. De asemenea, poate fi folosită pentru a ajuta la tratarea alopeciei (o tulburare autoimună care provoacă căderea părului).

Când și cui i se recomandă procedura de mezoterapie pentru celulită

Candidatul ideal pentru carboxiterapie este, în general, într-o stare de sănătate bună și caută să trateze celulita, vergeturile sau alte tulburări ale texturii și tonusului pielii. 

Carboxiterapie nu este recomandată pacienților cu boli de piele sau infecții active sau care prezintă una sau mai multe dintre următoarele:

 • Sarcină sau perioada de alăptare

 • Afecțiuni de coagulare a sângelui

 • Boală cardiacă severă

 • Accident vascular cerebral

 • Hipertensiune arterială (netratată)

 • Febră 

 • Infecții sau gangrene

 • Insuficiență renală

Discută cu medicul tău înainte de procedură pentru a te asigura că totul se desfășoară în siguranță.

Care sunt riscurile procedurii de mezoterapie pentru celulită?

Carboxiterapia este un tratament nedureros cu efecte secundare minime sau deloc. Este posibil să simți o anumită presiune pe măsură ce gazul este injectat sub piele. În unele cazuri, în zona injecțiilor pot apărea vânătăi, dar de obicei durează mai puțin de o săptămână.

După o ședință de carboxiterapie, este posibil să simți mâncărime și/sau furnicături pe măsură ce circulația sângelui crește și gazul începe să funcționeze. Aceasta poate dura până la 24 de ore după tratament. Zona injectată poate fi, de asemenea, umflată, dar acest lucru se va îmbunătăți în câteva zile, pe măsură ce corpul tău va absorbi gazul și va începe procesul de vindecare. 

Contraindicații specifice procedurii de mezoterapie pentru celulită

Acordă atenție indicațiilor și contraindicațiilor înainte și după procedură pentru a beneficia de rezultate optime și de durată.

Asigură-te că discuți cu medicul tău despre orice afecțiune din istoricul tău medical care ar putea interveni în proces. 

Contraindicații înainte de procedură

NU consuma băuturi alcoolice cu cel puțin 24 de ore înainte de tratament (alcoolul poate fluidiza sângele și crește riscul de vânătăi).

Evită medicamentele antiinflamatoare/subțierea sângelui, dacă este posibil pentru o perioadă de 2 săptămâni înainte de tratament. Medicamentele și suplimentele precum aspirina, vitamina E, ginkgo biloba, ginseng, sunătoare, suplimente Omega 3/ulei de pește, ibuprofen, motrin, advil, aleve și alte AINS au un efect de subțiere a sângelui și pot crește riscul de vânătăi și umflături după injecții.

Dacă ai antecedente de herpes, discută cu medicul tău pentru a-ți prescrie medicamente antivirale înainte de tratament. 

Asigură-te că te hidratezi și că mănânci suficient înainte de procedură. Acest lucru va reduce șansele de amețeală în timpul tratamentului.

Contraindicații după procedură

Evită mișcarea sau masajul zonei tratate, cu excepția cazului în care îți este indicat altfel de către medicul tău. Evită exercițiile fizice intense timp de 24 de ore.

Evită expunerea la soarele sau căldură timp de 72 de ore. Pentru a evita umflarea excesivă, încearcă să diminuezi consumul de săruri în alimente și evită consumul de alcool.

Dacă zona tratată prezintă umflături, poți aplica o compresă rece timp de 15 minute la fiecare oră.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de mezoterapie pentru celulită variază în funcție de tipurile de complexe și substanțe folosite, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.