RECONSTRUCTIE MAMARA

Reconstrucție mamară – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Reconstrucția mamară este o procedură chirurgicală care redă forma sânului după mastectomie – intervenție chirurgicală care îndepărtează sânul pentru a trata sau a preveni cancerul de sân.

 

Procesul de reconstrucție a sânilor poate începe în momentul mastectomiei (reconstrucție imediată) sau poate fi făcut mai târziu (reconstrucție întârziată). Procesul de reconstrucție a sânilor necesită de obicei două sau mai multe operații. De asemenea, te poți aștepta la mai multe întâlniri la două-trei luni după operația inițială pentru a extinde și întinde pielea de pe piept, în pregătirea pentru implant.

 

Reconstrucția sânilor nu va recrea aspectul și senzația exactă a sânului tău natural. Cu toate acestea, conturul noului tău sân poate restabili o silueta similară cu cea pe care o aveai înainte de mastectomie.

Cum are loc procedura de reconstrucție mamară?

Medicul chirurg va efectua operația de reconstrucție a sânilor sub anestezie generală, astfel încât vei adormi și nu vei simți nicio durere în timpul intervenției chirurgicale. Dacă ai nevoie de o mastectomie sau o lumpectomie, chirurgul va efectua mai întâi acea procedură.

 

Există mai multe variante de reconstrucție mamară după mastectomie: cu implant sau prin expansiune tisulară (întinderea țesutului și pielii proprii pentru a recrea sânul/sânii). 

 

În timp ce încă ești sub anestezie, chirurgul efectuează reconstrucția sânilor. Dacă alegi reconstrucția cu implant, acestea vor fi plasate în piept. 

 

Expansiunea tisulară este un proces care întinde pielea toracică rămasă și țesuturile moi pentru a face loc implantului mamar. Chirurgul plasează un expandator de țesut sub sau peste mușchiul pectoral în momentul mastectomiei. În următoarele câteva luni, printr-o supapă mică de sub piele, medicul sau asistenta dumneavoastră utilizează un ac pentru a injecta soluție salină în supapă, umplând balonul în etape.

 

Acest proces gradual permite pielii să se întindă în timp. Vei merge la medic în fiecare săptămână sau două pentru a ți se injecta soluția salină. Este posibil să ai un oarecare disconfort sau presiune pe măsură ce implantul se extinde.

Beneficiile reconstrucției mamare, recomandări și reacții adverse

Procedura de reconstrucție mamară este o operație dificilă, mai ales din punct de vedere emoțional. Intervenția chirurgicală poate reda încrederea în sine pacientei și de multe ori înseamnă începutul unui nou capitol în viața pacientei. 

Reconstrucția mamară prezintă riscuri la care tu și medicul tău trebuie să fiți atenți, iar rezultatele nu vor mima niciodată senzația unui sân normal, așa că trebuie să știi ce așteptări poți avea de la intervenție. Cu toate acestea, are beneficii imense asupra stării generale a pacienților.

Beneficiile reconstrucției mamare

Există multe motive pentru care intervenția chirurgicală de reconstrucție a sânilor poate fi un pas pozitiv după tratamentul cancerului de sân:

 

 • Aduce echilibrul și proporția înapoi în corpul pacientei

 • Redă sentimentul de încredere și stimă de sine.

 • Oferă o varietate de opțiuni de personalizare la nevoile unice ale femeii.

 • Oferă rezultate dramatice și permanente

 

Această procedură oferă rezultate de lungă durată, chiar permanente pentru majoritatea femeilor, eliminând disconfortul fizic și emoțional și redând forma corpului pacientei. 

Când și cui i se recomandă procedura de reconstrucție mamară

Procedura de reconstrucție mamară poate fi efectuată în cazul oricărui pacient care suferă de cancer mamar, în momentul mastectomiei (reconstrucție imediată) sau după mai mult timp de la procedura de mastectomie (reconstrucție întârziată). 

Care sunt riscurile procedurii de reconstrucție mamară?

Reconstrucția sânilor cu un implant mamar prezintă posibilitatea apariției unor complicații, inclusiv:

 

 • Asimetria sânilor (în dimensiune sau aspect)

 • Dureri de sâni

 • Ruptură sau dezumflarea implantului

 • Vindecare slabă a inciziilor

 • Modificări ale senzației sânilor

 • Infecţie

 • Sângerare

 • Țesut cicatricial care formează și comprimă implantul și țesutul mamar într-o formă tare, nenaturală (contractură capsulară)

 • Riscuri asociate cu anestezia

 

Corectarea oricăreia dintre aceste complicații poate necesita o intervenție chirurgicală suplimentară.

Contraindicații specifice procedurii de reconstrucție mamară

După operația de reconstrucție mamară, poate fi necesar să rămâi internat până la o săptămână. Echipa medicală te va supraveghea pentru a se asigura că te vindeci. 

 

Înainte de externare, medicul îți va oferi indicații despre cum să te îngrijești, dar și contraindicații, pentru rezultate cât mai bune și de lungă durată. 

Contraindicații înainte de procedură

Dacă suferi de cancer de sân, este posibil să ai nevoie de chimioterapie sau radiații înainte de operația de reconstrucție a sânului. Chirurgul va discuta cu tine despre obiectivele tale și opțiunile chirurgicale pe care le ai la dispoziție în funcție de particularitățile specifice cazului tău.

 

Discută cu medicul tău despre starea ta de sănătate generală, medicamentele pe care le iei și orice intervenții chirurgicale pe care le-ai avut în ultimul timp. 

 

Va trebui să întrerupi orice tratamente cu medicamente care pot subția sângele și interfera cu buna decurgere a procedurii de reconstrucție mamară. 

 

În funcție de tehnica aleasă, vei urma pași specifici, așa că este necesar să discuți cu medicul tău înainte de procedură despre orice detalii sau îngrijorări.

Contraindicații după procedură

Pentru câteva săptămâni după operație, vei fi obosit și vei simți dureri. Medicul tău îți va prescrie medicamente pentru a te ajuta să controlezi durerea.

 

În această perioadă, trebuie să o iei ușor, evitând efortul fizic de orice tip. Vei putea reveni la activitățile normale după aproximativ 6 săptămâni. 

 

Medicul te va informa cu privire la restricțiile la activitățile dumneavoastră, cum ar fi evitarea ridicării obiectelor grele sau activități fizice intense.

 

Nu fi surprins dacă recuperarea pare să dureze mult timp – poate dura până la un an sau doi pentru a te simți complet vindecat.

 

În general, vei avea programate controale cu chirurgul plastician pentru a monitoriza sânul reconstruit după ce operația este finalizată. 

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de reconstrucție mamară variază în funcție de tehnică, tipul de implant folosit, și, desigur, de medicul specialist și experiența sa. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.