RIDICARE SANI

Lifting mamar – Tot ce trebuie să știi despre  ridicarea sânilor

Liftingul mamar sau ridicarea sânilor (mastopexie) este o procedură chirurgicală efectuată de un chirurg plastician pentru a schimba forma și poziționarea sânilor. În timpul unui lifting mamar, un chirurg plastician îndepărtează excesul de piele și remodelează țesutul mamar pentru a ridica sânii.

Liftingul mamar nu va schimba dimensiunea sânilor tăi. Cu toate acestea, procedura de lifting poate fi efectuată în același timp cu o procedură de augmentare sau micșorare a sânilor.

Cum are loc procedura de lifting mamar (mastopexie)?

Liftingul mamar este de obicei efectuate sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că vei fi adormit pe parcursul operației. 

Procedura de lifting mamar durează de obicei 2 până la 3 ore. Tehnicile variază, dar cea mai comună procedură implică o incizie în jurul areolei cu o incizie verticală (cicatrice acadea).

Incizia conturează zona din care va fi îndepărtată pielea sânului și definește noua locație pentru mamelon. Când excesul de piele a fost îndepărtat, mamelonul și areola sunt mutate în poziția superioară. Pielea din jurul areolei este apoi coborâtă și unită pentru a remodela sânul. 

Țesutul mamar poate fi, de asemenea, rearanjat pentru a îmbunătăți proiecția sânului. Cusăturile cu fire resorbabile sunt de obicei situate în jurul areolei, într-o linie verticală care se extinde în jos din zona mamelonului și, eventual, de-a lungul cutei inferioare a sânului. 

Dacă sunt necesare implanturi, acestea pot fi introduse în același timp cu procedura de ridicare a sânilor. Acestea vor fi plasate într-un buzunar direct sub țesutul mamar sau sub mușchiul peretelui toracic.

Beneficiile liftingului mamar, recomandări și contraindicații

Este important să discuți sincer despre așteptările tale cu medicii și să iei în considerare opiniile avizate ale acestora. Pacienții au opinii diferite asupra a ceea ce definește dimensiunea și forma dorită a sânilor. Medicul va examina și măsura sânii, explicându-ți variabilele care pot afecta procedura; cum ar fi vârsta, dimensiunea/forma sânilor și starea pielii. Acești factori vor determina dacă un implant este recomandabil. 

Nu ezita să-i adresezi medicului orice întrebări pe care le ai, în special cele referitoare la așteptările și preocupările tale cu privire la rezultate.

Beneficiile liftingului mamar 

Unele dintre marile beneficii ale unei operații de mastopexie (lifting mamar) includ:

  • Rezultate de lungă durată

  • Forma, proiecția și simetria sânilor îmbunătățite

  • Aspect mai tânăr

  • Creșterea încrederii în sine

  • Cicatrici cât se poate de ușoare

Vei observa imediat o schimbare în aspectul sânilor tăi. Forma lor va continua să se schimbe și să se stabilizeze în următoarele câteva luni.

Rezultatele ridicării sânilor ar putea să nu fie permanente. Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta va deveni în mod natural mai puțin elastică. S-ar putea să apară o oarecare lăsare, mai ales dacă ai sânii mai mari și mai grei. Menținerea unei greutăți stabile și sănătoase te poate ajuta să-ți păstrezi rezultatele.

Când și cui i se recomandă procedura de lifting mamar

Cele mai bune candidate pentru mastopexie sunt femeile sănătoase, stabile din punct de vedere emoțional, care sunt realiste cu privire la ceea ce poate realiza operația. 

Cele mai bune rezultate se obțin de obicei la femeile cu sânii mici și lăsați. Sânii de orice dimensiune pot fi ridicați, dar rezultatele pot fi de scurtă durată în cazul sânilor de dimensiuni mai mari, iar de obicei se recurge la micșorarea sânilor, pe lângă liftingul acestora.

Dacă intenționezi să ai copii, poate fi o idee bună să amâni ridicarea sânilor. Deși nu există riscuri speciale care să afecteze sarcinile viitoare (de regulă, mastopexia nu interferează cu alăptarea), este posibil ca sarcina să-ți întindă din nou sânii și să modifice rezultatele procedurii.

Care sunt riscurile procedurii de lifting mamar?

Liftingul mamar este în mod normal o procedură sigură atunci când este efectuată de un chirurg plastician certificat. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există întotdeauna o posibilitate de complicații sau o reacție la anestezie. 

Sângerarea și infecția după liftingul sânilor sunt mai puțin frecvente, dar pot provoca lărgirea cicatricilor. Poți reduce riscurile urmând îndeaproape sfaturile medicilor atât înainte, cât și după operație. 

Deoarece excesul de piele este îndepărtat, liftingurile lasă cicatrici vizibile, permanente, deși acestea vor fi acoperite de sutienul sau costumul de baie.

Contraindicații specifice procedurii de lifting mamar

În funcție de vârsta și istoricul familial,  medicul poate solicita să faci o mamografie înainte de operație. Vei primi, de asemenea, instrucțiuni specifice despre cum să te pregătești pentru intervenția chirurgicală, inclusiv contraindicații specifice. 

Pentru rezultate cât mai bune și de lungă durată, ai grijă să respecți indicațiile și contraindicațiile medicului.

Contraindicații înainte de procedură

Înainte de procedura de lifting mamr, s-ar putea să fie necesar să:

Programezi o mamografie. Chirurgul îți poate recomanda o mamografie de bază înainte de procedură. De asemenea, este posibil să avi nevoie de o altă mamografie câteva luni după operație. Acest lucru va permite echipei medicale să vadă modificări ale țesutului mamar și să interpreteze viitoarele mamografii.

Renunți la fumat. Fumatul scade fluxul de sânge în piele și poate încetini procesul de vindecare. Dacă fumezi, este important să renunți la fumat cel puțin cu 2 săptămâni înainte și după operație.

Evită anumite medicamente. Probabil va trebui să eviți aspirina, medicamente antiinflamatoarele și suplimentele pe bază de plante, care pot crește sângerarea.

Ai o greutate sănătoasă. Fluctuațiile în greutate pot afecta rezultatele operației, de aceea este important să-ți ții greutatea sub control după efectuarea unui lifting mamar. 

Contraindicații după procedură

După operație, vei purta un bandaj elastic sau un sutien chirurgical peste pansamente de tifon. Sânii tăi vor avea vânătăi, vor fi umflați și inconfortabili pentru o zi sau două, dar durerea nu ar trebui să fie severă. Orice disconfort pe care îl simți poate fi ameliorat cu medicamentele prescrise. 

În câteva zile, bandajele vor fi înlocuite cu un sutien chirurgical. Va trebui să porți acest sutien non-stop timp de trei până la patru săptămâni. 

Dacă pielea sânului tău este foarte uscată după operație, poți aplica o cremă hidratantă de mai multe ori pe zi. Ai grijă să nu tragi de piele în timpul procesului și să păstrezi crema hidratantă departe de zonele de sutură. 

Te poți aștepta la o oarecare pierdere a senzației în mameloane și pielea sânilor, cauzată de umflarea după intervenție chirurgicală. Această amorțeală dispare, de obicei, pe măsură ce apare vindecarea în următoarele câteva săptămâni. 

După operație, va trebui să dormi doar pe spate, fără să presezi sânii. Evită efortul fizic intens și pune în aplicare toate sfaturile medicului, specifice cazului tău. 

Lifting Mamar- Preț

Prețul pentru intervenția de lifting mamar variază în funcție de medicul specialist și tehnicile sale. 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.