rinoplastie afrodite

Rinoplastie Brașov: Află tot ce trebuie să știi

Rinoplastia este o procedură estetică menită să îmbunătățească aspectul nasului, realizată la clinica noastră din Brașov. Chirurgul remodelează nasul pentru a ajusta unghiul dintre buza superioară și nas, a modifica forma nărilor, a reduce dimensiunea nasului sau a elimina o denivelare pe punte.

Deoarece nasul este o trăsătură facială centrală, este esențial să alegi un chirurg cu experiență vastă și un simț estetic dezvoltat, capabil să înțeleagă și să respecte proporțiile faciale.

Scopul rinoplastiei este de a obține un rezultat echilibrat și natural, păstrând sau îmbunătățind în același timp funcția nazală.

Cum se desfășoară operația de rinoplastie?

Fiecare procedură de rinoplastie este personalizată în funcție de anatomia și așteptările pacientului.

Operația de rinoplastie poate fi efectuată sub anestezie generală sau locală. În timpul intervenției, osul și cartilajul nasului sunt modificate pentru a atinge rezultatul dorit.

Rinoplastia poate fi combinată cu operația de deviație de sept pentru a rezolva problemele de respirație.

După operație, este posibilă o spitalizare peste noapte, iar senzația de congestie, sângerările și secrețiile mucoase sunt comune în primele zile.

Durata intervenției variază între două și trei ore, în funcție de complexitatea cazului.

Care sunt beneficiile rinoplastiei?

Rinoplastia poate corecta multe probleme estetice și funcționale ale nasului, inclusiv:

 • Dimensiunea nasului în raport cu celelalte trăsături faciale.
 • Nări largi sau mari.
 • Profilul nasului, inclusiv denivelările.
 • Lățimea nasului la bază.

Beneficiile rinoplastiei devin vizibile după câteva zile, dar rezultatele finale apar după câteva luni, odată ce procesul de vindecare este complet.

Rinoplastia poate mări sau micșora nasul, redefinește forma nărilor, reduce vârful nazal, îmbunătățește echilibrul facial și poate corecta un sept deviat pentru a îmbunătăți respirația.

Cui îi este recomandată operația de rinoplastie

Rinoplastia este recomandată persoanelor care doresc să îmbunătățească aspectul estetic al nasului sau care se confruntă cu probleme funcționale ce afectează respirația.

Înainte de a lua decizia de a te supune rinoplastiei, este esențial să parcurgi o evaluare detaliată cu un medic specialist.

 • Medicul va analiza cu atenție trăsăturile tale faciale pentru a determina cum poate rinoplastia să aducă un echilibru și o armonie mai bună feței tale. 

 • Istoricul tău medical este la fel de important, deoarece anumite condiții de sănătate pot influența siguranța și succesul procedurii.

 • Este crucial să ai o discuție deschisă și sinceră cu chirurgul despre ceea ce speri să obții de la rinoplastie. Medicul îți va explica ce este posibil din punct de vedere estetic și funcțional, ajutându-te să îți formezi așteptări realiste și să înțelegi ce rezultate poți anticipa.

 • Rinoplastia nu este recomandată persoanelor cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi hemofilia, o boală care afectează coagularea sângelui și care poate duce la complicații severe în timpul și după operație. Alte condiții de sănătate semnificative vor fi evaluate de medic pentru a se asigura că procedura este sigură pentru tine.

 • Candidatul ideal pentru rinoplastie este o persoană sănătoasă, care nu fumează și care are așteptări realiste. De asemenea, trebuie să fii conștient că rezultatele finale ale rinoplastiei vor apărea treptat, pe măsură ce procesul de vindecare se finalizează.

La Clinica Afrodite din Brașov, ne asigurăm că fiecare pacient primește o evaluare completă și personalizată pentru a garanta cele mai bune rezultate și pentru a minimiza riscurile asociate cu intervenția.

Riscurile rinoplastiei

Ca orice intervenție chirurgicală, rinoplastia prezintă riscuri precum:

 • Complicații legate de anestezie.
 • Sângerare și infecții.
 • Amorțeală și durere.
 • Dificultăți de respirație.
 • Decolorarea pielii și umflături.
 • Rezultate care pot necesita o procedură secundară.

Recomandări specifice procedurii de rinoplastie

Respectarea strictă a instrucțiunilor pre- și postoperatorii este esențială pentru a minimiza riscurile și a asigura o vindecare corespunzătoare. Iată câteva recomandări importante:

Instrucțiuni Preoperatorii

Evitați Fumatul: Fumatul poate afecta negativ fluxul de sânge și poate încetini procesul de vindecare. Se recomandă să renunțați la fumat cu cel puțin patru săptămâni înainte de operație.

Abstinența de la Alcool: Consumul de alcool poate afecta capacitatea sângelui de a se coagula și poate interfera cu anestezia. Este recomandat să evitați alcoolul cu cel puțin o săptămână înainte de procedură.

Limitați Cofeina: Cofeina poate contribui la deshidratare și poate crește tensiunea arterială. Este indicat să reduceți consumul de cafea și alte băuturi cofeinizate înainte de operație.

Evitați Aspirina și Alte Medicamente Anticoagulante: Aspirina și medicamentele similare pot subția sângele, crescând riscul de sângerare. Consultați medicul cu privire la toate medicamentele și suplimentele pe care le luați și urmați sfaturile acestuia referitoare la eventualele întreruperi.

Instrucțiuni Postoperatorii

Activități Fizice Intense: Evitați exercițiile fizice intense și activitățile solicitante timp de cel puțin șase săptămâni după operație. Activitatea fizică intensă poate crește tensiunea arterială și poate provoca sângerări sau alte complicații.

Suflarea Puternică a Nasului: Pentru a preveni deplasarea sau deteriorarea structurilor nou remodelate, evitați să suflați nasul cu putere timp de câteva săptămâni după operație. Dacă este necesar, folosiți un spray nazal salin recomandat de medic pentru a menține căile nazale umede.

Evitarea Fumatului: Fumatul trebuie evitat cu strictețe și după operație, deoarece poate încetini procesul de vindecare și poate crește riscul de infecții.

Protecția Solară: Expunerea la soare trebuie limitată, iar atunci când este inevitabilă, folosiți o cremă de protecție solară cu un factor de protecție ridicat (SPF 30 sau mai mare) pentru a preveni decolorarea și deteriorarea pielii în zona operată.

Îngrijirea Locului Operat: Urmați cu strictețe instrucțiunile medicului privind îngrijirea locului operat. Mențineți zona curată și uscată și evitați orice produse care nu sunt recomandate de medic.

Consultări Regulate: Participați la toate consultațiile postoperatorii programate pentru a permite medicului să monitorizeze progresul vindecării și să identifice orice complicații în timp util.

Respectând aceste recomandări, veți contribui la asigurarea unei recuperări sigure și eficiente, precum și la obținerea celor mai bune rezultate posibile în urma rinoplastiei.

 

Rinoplastia și corecția deviației de sept

 

La Clinica Afrodite din Brașov, rinoplastia nu este doar o procedură estetică, ci și una funcțională.

Corectarea deviației de sept poate îmbunătăți respirația și calitatea somnului, pe lângă ameliorarea aspectului estetic al nasului.

Echipa noastră de specialiști este dedicată să vă ofere cele mai bune soluții pentru o respirație mai ușoară și un aspect armonios.

Rinoplastie – Preț

 

Costul unei intervenții de rinoplastie depinde de tipul și complexitatea tratamentului necesar. De asemenea, prețul poate varia în funcție de expertiza medicului specialist și de tehnicile utilizate. La Afrodite Aesthetic Clinic, ne angajăm să furnizăm servicii de înaltă calitate la prețuri accesibile.

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

Ne menținem în top prin:

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.

ADIȚIONALE:

Rinoplastie + Deviatie de Sept – 3990€