AUGMENTAREA RIDURILOR NAZOGENIENE

Augmentarea ridurilor nazogeniene cu acid hialuronic ( Umplere șanțuri nazolabiale)

Ridurile nazogeniene sunt riduri comune care se formează în jurul obrajilor. Se întind de la nas până la colțurile gurii. Toată lumea are aceste riduri într-o oarecare măsură, dar tind să devină mai adânci odată cu vârsta, împreună cu alți factori.

 

Deși există numeroase tipuri de tratamente disponibile pentru ridurile nazogeniene, fillerele dermice cu acid hialuronic tind să fie prima și cea mai frecventă soluție de tratament recomandată de dermatologi.

 

Fillerele dermice sunt compuși injectabili utilizați în tratamentul ridurilor faciale. Acestea funcționează prin volumizarea zonei injectate, astfel încât liniile fine și ridurile adânci să pară mai netede.

 

Toate tipurile de substanțe de fillere ajută la stimularea colagenului, o proteină care îmbunătățește pielea, pe care o pierzi în mod natural odată cu înaintarea în vârstă.

 

Cele mai comune tipuri de fillere pentru pliurile nazolabiale conțin acid hialuronic, deoarece această substanță este produsă în mod natural în piele și ajută la fermitate și hidratare.

Cum are loc procedura de umplere a șanțurilor nazogeniene?

Primul pas este determinarea tipului de acid necesar pentru procedură. Medicul poate recomanda și alte tipuri de fillere pentru acest tip de riduri, inclusiv hidroxiapatita de calciu și acidul polilactic.

 

Odată ce medicul te-a ajutat să determini cel mai bun tip de filler, procedura poate începe. 

 

Mai întâi se aplică un anestezic topic, pentru a amorți zona care urmează a fi injectată. Apoi, medicul va injecta direct în punctele de-a lungul pliurilor nazolabiale. 

 

Corpul tău va dizolva în cele din urmă acidul hialuronic. În general, injectabilele durează între 6 și 18 luni.

Beneficiile procedurii, recomandări și reacții adverse

Deși rezultatele individuale pot varia, procedura de injectare cu acid hialuronic a ridurilor din zona gurii este destul de simplă, directă și nu ai de ce să-ți faci foarte multe griji. Apelează, totuși la medici profesioniști, pentru a te asigura că totul decurge conform planului și că rezultatele sunt cele pe care ți le dorești. 

Beneficiile proceduriii de umplere șanțuri nazolabiale cu acid hialuronic

Medicii recomandă frecvent procedura de injectare cu acid hialuronic a ridurilor nazogeniene, în detrimentul unor proceduri mai invazive, cum ar fi intervențiile chirurgicale. 

 

În general, te poți aștepta la următoarele beneficii ale augmentării ridurilor nazogeniene cu acid hialuronic:

 • creșterea nivelului de colagen în piele, care ajută la umplerea zonei vizate

 • volum crescut în jurul zonei gurii

 • un „lifting” general al pielii

 • aspectul mai neted și mai fin al pielii

 • rezultate imediate

 • timp de recuperare scurt

De regulă, poți purta machiaj imediat după procedură, dacă îți dorești, atât timp cât nu pui prea multă presiune pe zona recent injectată.

Când și cui i se recomandă procedura de augmentare riduri nazogeniene

Nu există foarte multe interdicții atunci când vorbim de injectarea cu acid hialuronic a ridurilor nazogeniene. Cu toate acestea, acestea se fac de la o vârstă mai înaintată (atunci când apar cele mai multe probleme). 

 

De asemenea, ar trebui să eviți o astfel de procedură dacă:

 

 • Suferi de afecțiuni de sângerare, 

 • Ai alergii la substanțele chimice folosite;

 • Suferi de afecțiuni medicale care ar putea afecta rezultatele.

Recomandăm să discuți cu medicul tău pentru a te asigura că procedura este potrivită pentru tine și pentru a înțelege beneficiile și potențialele riscuri.

Care sunt riscurile procedurii?

Augmentarea ridurilor nazogeniene cu acid hialuronic este o opțiune de tratament care prezintă rareori riscul de infecții, sângerări și alte reacții adverse pe care le pot avea operațiile chirurgicale.

 

Cu toate acestea, este important să știi că pot apărea efecte secundare minore. Acestea tind să dispară în câteva zile. Discută cu medicul tău despre următoarele riscuri:

 

 • Vânătăi la locul injectării

 • Umflături 

 • Roşeaţă 

 • Erupții cutanate

 • Mâncărime

Pot exista și efecte secundare rare, cum ar fi sângerări, cicatrici sau leziuni asemănătoare acneei, așa că ai grijă să alegi medici profesioniști și cu experiență.

Contraindicații specifice procedurii de umplere șanțuri nazogeniene

În zona tratată poate apărea roșeață, umflare sau sensibilitate. Acesta este un rezultat normal al injecțiilor și, în general, va dispărea în câteva zile. Dacă simptomele persistă mai mult de 7 zile sau apar alte reacții, trebuie să contactezi imediat medicul.

Contraindicații înainte de procedură

Cu cel puțin o săptămână înainte (și după) procedură, trebuie să eviți orice medicamente care pot subția sângele, cum ar fi aspirina, vitamina E și ginseng, cu excepția cazului în care este necesar din punct de vedere medical. Dacă ești nevoit să iei aceste medicamente, discută despre acest lucru înainte de procedură cu medicul care urmează să facă injectările.

Contraindicații după procedură

În ziua tratamentului, aplică o compresă rece pe zona de tratament (nu aplica gheață direct pe piele) timp de 10 minute la fiecare jumătate de oră.

 

Evită orice activitate care induce căldură timp de 24 de ore, cum ar fi exercițiile fizice intense, spa-urile, saunele și dușurile fierbinți.

 

Evită presiunea asupra zonei în primele 48 de ore (dormi pe spate dacă este posibil, evită masajele cu fața în jos).

 

Evită alcoolul cel puțin pentru de 24 de ore. Pentru rezultate ideale, recomandăm evitarea consumului de alcool cu 7 zile înainte și 7 zile după tratament pentru rezultate optime.

 

Evită produsele cosmetice active (AHA, retinoli, vitamina C) și machiajul pe bază de ulei timp de 24 de ore.

 

Utilizează un tratament topic pentru a calma pielea, cum ar fi crema Bepanthen sau Arnica.

 

Evită tratamentele faciale, epilarea cu ceară, peelingurile chimice, ace, microdermabraziunea, IPL sau tratamentele cu laser timp de 2 săptămâni după tratament. 

 

Te rugăm să discuți planurile tale viitoare de tratamente faciale cu oricare dintre consultanții noștri dacă nu ești sigur.

 

Nu masa zona de tratament decât dacă ți se cere acest lucru în mod specific de către medicul tău.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de augmentare riduri nazogeniene variază în funcție de tipul de acid folosit, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.