UMPLEREA RIDURILOR DE PE GAT CU AH

Umplerea ridurilor de pe gât cu acid hialuronic – procedură, beneficii, reacții adverse și contraindicații

La fel ca multe tipuri comune de fillere faciale, fillerele pentru gât se bazează pe acid hialuronic, o substanță care menține nivelul de umiditate al pielii și care apare în mod natural în corpul nostru. 

 

Întreaga procedură depinde foarte mult de tehnica utilizată de medic, așa că recomandăm să alegi medici specializați și cu experiență în umplerea ridurilor de pe gât. 

Cum are loc procedura de injectare acid hialuronic pentru ridurile de pe gât?

Procedura de injectare nu este tocmai confortabilă, dar nici nu dureroasă. În primul rând, întreaga zonă a gâtului este acoperită cu o cremă pentru amorțire timp de 10 minute. Odată ce crema și-a făcut efectul, medicul va începe procedura și, concret, injectarea.

 

Poți simți o senzație de ciupire ascuțită, însă totul se termină în doar câteva minute, așa că disconfortul este minim.

 

După injectare, medicul va masa atent zona tratată pentru a ajuta acidul hialuronic să se așeze și voilà – am terminat.

Beneficiile procedurii, recomandări și reacții adverse

Procedura este la fel de simplă ca orice alt tratament cu acid hialuronic, însă are particularitățile, efectele și contraindicațiile sale.

Beneficiile procedurii

Beneficiile procedurii sunt exact efectele pe care ți le dorești:

 

 • Estompează liniile fine și ridurile 

 • Rezultatele sunt imediate și de lungă durată

 • Procedura generală este foarte rapidă

 

După tratament, vei observa că pielea ta va începe să arate din ce în ce mai voluminoasă, întrucât acidul hialuronic ajută la stimularea colagenului și elastinei în piele.

Când și cui i se recomandă procedura de injectare acid hialuronic 

În general, candidații perfecți pentru umplerea ridurilor de pe gât sunt femeile și bărbații care sunt sănătoși fizic, fără afecțiuni de sănătate subiacente care ar putea avea un impact negativ asupra vindecării. 

Alte caracteristici importante includ menținerea unei perspective pozitive și obiectiv realiste pentru îmbunătățirea aspectului riduriloe, dedicarea pentru menținerea pielii sănătoase și evitarea produselor din tutun.

 

Tratamentele injectabile pot fi considerate nepotrivite pentru pacienții care au leziuni cutanate active, infecții în zona de tratament sau o sensibilitate la lidocaină, un agent de amorțire, adesea inclus în fillerele cu acid hialuronic.

Care sunt riscurile procedurii de injectare a ridurilor din zona gâtului?

Riscurile potențiale variază în funcție de fillerul specific utilizat și de permanența relativă a substanței și includ:

 

 • Erupții cutanate asemănătoare acneei

 • Asimetrie

 • Sângerare la locul injectării

 • Vânătăi

 • Deteriorarea pielii care are ca rezultat o rană și posibile cicatrici

 • Infecție la locul injectării

 • Erupție cutanată cu mâncărime

 • Roșeață a pielii

 • Umflături

 • Subcorecția sau supracorecția ridurilor

 

Cu toate acestea, majoritatea acestor efecte sunt temporare, reprezintă un răspuns imediat la injectare și ar trebui să dispară în câteva ore sau zile. 

Contraindicații specifice procedurii de injectare a ridurilor din zona gâtului

Chiar dacă este o procedură simplă și cu riscuri minime, trebuie să fii conștient că există unele contraindicații pentru a obține cele mai bune rezultate.

Contraindicații înainte de procedură

Cu cel puțin o săptămână înainte de programare, ar trebui să eviți orice agenți de subțiere a sângelui, cum ar fi aspirina, ibuprofenul și alte medicamente.

 

În ceea ce privește îngrijirea pielii, înlătură produsele prescrise cu retinoizi și retinol cu două zile înainte de tratament și ferește-te de soare cât mai mult posibil (fără bronzare!).

Contraindicații după procedură

Există câteva măsuri de precauție pe care ar trebui să le iei imediat după tratament pentru a asigura cele mai bune rezultate și pentru a preveni vânătăile și umflarea ulterioară. În primul rând, ar trebui să eviți agenții de subțiere a sângelui, cum ar fi aspirina și ibuprofenul (la fel ca înainte de tratament), precum și alcoolul.

 

De asemenea, ar trebui să eviți activitățile fizice intense, precum și masajul, deoarece presiunea asupra țesutului poate afecta rezultatele și crește riscul de vânătăi.

 

Evită căldura extremă, cum ar fi saunele, băile de aburi, căzile cu hidromasaj și expunerea directă la soare.

 

Pentru a calma durerea și umflarea, aplică o compresă rece și gel de arnică (menit să atenueze vânătăile și durerea) și, dacă este necesar, poți lua un antiinflamator pentru ameliorarea durerii.

Costurile intervenției

Prețul pentru intervenția de injectare cu acid hialuronic a ridurilor din zona gâtului variază în funcție de tipul de acid folosit, și, desigur, de medicul specialist și tehnicile sale. 

 

Iată o schemă de tarife pe care o aplicăm noi, la Afrodite Aesthetic Clinic.

De ce să alegi Afrodite Aesthetic Clinic?

Afrodite Aesthetic Clinic este în topul clinicilor din domeniul chirurgiei estetice înființate în România.

 

Ne menținem în top prin:

 

✔️ Profesionalism;

✔️ Training și pregătire medicală continue;

✔️ Echipamente de ultimă generație;

✔️ Tehnici de chirurgie estetică moderne;

✔️ Confidențialitate față de pacient;

✔️ Prețuri accesibile adaptate nevoilor fiecărui pacient!

 

Medicii noștri specialiști au o experiență cumulată de peste 10.000 de injectări, 1.200 de proceduri non-chirurgicale, peste 800 de intervenții estetice. 

 

Tratăm fiecare pacient cu respect și avem grijă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!

Pentru orice întrebare sau detalii privind procedura de augmentare a buzelor sau orice altă procedură efectuată în cadrul clinicii noastre, ne poți contacta la numărul 0722 104 075 sau la programări@afrodite.ro. Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau TikTok.